Cryptofalva

Minden ami kripto

VeChain

VeChain

Mi a VeChain (VET)?

A VeChain (VET) egy sokoldalú, vállalati szintű L1 intelligens szerződéses platform.

A VeChain 2015-ben indult magán konzorciumláncként, számos vállalkozással együttműködve a blokklánc alkalmazásainak feltárása érdekében. A VeChain 2017-ben kezdené meg az átmenetet a nyilvános blokkláncra a VEN ERC-20 tokennel, mielőtt 2018-ban elindítaná saját mainnetjét a VET tickerrel.

A VeChain célja, hogy az elosztott irányítási és a dolgok internetének (IoT) technológiáit felhasználva olyan ökoszisztémát hozzon létre, amely megoldja a főbb adatforgalmi akadályokat több globális iparág számára az orvostudománytól az energiáig, az élelmiszerektől és italoktól a fenntarthatóságig és az SDG célokig. A megbízható adatok erejét kihasználva a VeChain kiépíti azt a digitális gerincet, amely a negyedik ipari forradalom alapjául szolgál majd, amely valós idejű és megbízható adatmegosztást igényel számos résztvevő között.

A platform két tokent, a VET-et és a VTHO-t használja a VeChainThor nyilvános blokkláncán alapuló értékek kezelésére és létrehozására. A VET létrehozza a VTHO-t, és értéktárolóként és értéktranszfer-közegként működik. A VTHO-t a GAS költségeinek kifizetésére használják, elválasztva a VET elköltésének szükségességét az adatok írása során. Ennek további előnye, hogy a hálózat használatának költségei stabilan tarthatók bizonyos változók, például a tranzakció kiszolgálásához szükséges VTHO mennyisége, vagy a VTHO geneációs rátájának növelésével. Az ilyen intézkedésekhez először az összes érdekelt fél közösségi szavazására van szükség.

A VeChain képes volt demonstrálni a hatékonyság, a nyomon követhetőség és az átláthatóság tömeges fokozását az adatutakon, az ellátási láncokon és az újfajta ökoszisztémákon belül, mint például San Marinóban, amely többek között az ENSZ SDG-ket célozza meg.

Kik a VeChain (VET) alapítói?
A VeChain az ötletgazda és társalapító Sunny Lu informatikai vezető terméke, aki korábban a Louis Vuitton China CIO-ja volt.

Lu azóta jól ismert névvé vált a kriptopénz-iparban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a blokklánc-technológia különösen az átláthatóság megoldására képes, azzal érvelve, hogy „bizalommentes” vállalati/üzleti struktúrákat hozhat létre, amelyek nem szenvednek információs korrupciótól, köszönhetően a kulcsfontosságú könyvvizsgálati/tanúsítási tanácsadókkal, például a PriceWaterhouseCoopersszel és a DNV-vel való szoros együttműködésnek, amelyek ellenőrzik az adatok minőségét és tanúsítják az ipari folyamatokat.

Jay Zhang társalapító, aki a VeChain globális vállalati struktúráját, irányítását és pénzügyi menedzsmentjét irányítja, korábban a Deloitte és a PriceWaterhouseCoopers pénzügyi és kockázatkezelési területen dolgozott.

Az eredetileg 2015-ben életre kelt VeChain az egyik legrégebbi dedikált okosszerződés-platform a piacon, amelynek presztízse tükröződik a vállalati ügyfelek körében.

Mi teszi egyedivé a VeChain-t (VET)?
A VeChain azért létezik, hogy megzavarja a hagyományos üzleti modelleket, és leginkább az ellátási láncban végzett munkájáról ismert, egy olyan iparágban, amely az évtizedek során alig változott. A többszereplős ökoszisztémák decentralizált bizalmi rétegének biztosításában végzett munkája már jelentős sikereket ért el nagynevű ügyfelekkel és kormányzati szervekkel.

Az átlátható, egyetlen gyenge pontot vagy ellenőrzési pontot nem tartalmazó technológia használata nagyobb biztonságot, hatékonyságot és egyszerűbb nyomon követést tesz lehetővé mindenféle adat esetében, miközben az okosszerződéseken keresztül történő bizalom nélküli automatizálással csökkenti a költségeket. A szén-dioxid-kibocsátás, az ellátási lánc, a nemzetközi logisztika, az ösztönző ökoszisztémák, az autóútlevelek és még sok más terület nagymértékben profitál a bizalom és az általa lehetővé tett együttműködés digitalizálásából.

A VeChain platformja ennek megfelelően nagyon széles körben vonzó az ügyfelek és iparágak számos különböző ügyfele számára.

A VeChain hivatalos szakirodalma megjegyzi, hogy egyedülálló ajánlata a kettős token beállításban rejlik az olyan átalakító protokollok mellett, mint a „díjdelegálás” és az egyablakos „ToolChain” platform, amely azt jelenti, hogy a kriptovaluta-érzékeny vállalatok fiatban fizethetnek a VeChain Blockchain-as-a-service-ért, míg az intelligens szerződések kezelik a gázfizetési költségeket, biztosítva a hálózat súrlódásmentes használatát, még szigorú joghatóságok mellett is.