Cryptofalva

Minden ami kripto

Spanyolország megelőzte El Salvadort

Spanyolország megelőzte El Salvadort

Spanyolország megelőzte El Salvadort

Spanyolország jelenleg 215 kripto ATM-nek ad otthont, ezzel a 212 kripto ATM-nek otthont adó El Salvadort a negyedik helyre szorította, miután 3 kripto ATM-mel megelőzte az országot.

Spanyolországban található hivatalosan a harmadik legnagyobb Bitcoin- és kriptopénz-automata-hálózat az Egyesült Államok és Kanada után.

Spanyolország jelenleg 215 kripto ATM-nek ad otthont, ezzel El Salvadort – wi 212 kripto ATM-et – a negyedik helyre szorítva, miután 3 kripto ATM-mel megelőzte az országot. A CoinATMRadar adatai megerősítik, hogy Spanyolország a globális kripto ATM telepítések 0,6%-át képviseli.

A kimutatás szerint Európában a kripto ATM-ek tekintetében Spanyolország a legnagyobb mértékben hozzájáruló ország, amely a kontinens összes berendezésének 14,65%-át teszi ki, ezt követi Svájc (144 ATM), Lengyelország (142 ATM) és Románia (135 ATM).

Csak 2022-ben Spanyolország 43 kripto ATM-et telepített, és korábban már megosztotta szándékát, hogy az év végéig összesen több mint 100 ATM-et telepít, így a teljes számuk közel 300 kripto ATM-re emelkedik.

Többek között a MediaMarkt, egy német elektronikai kiskereskedő és a Confinity vezetik a kripto ATM-ek telepítését Ausztriában, Németországban, Spanyolországban és Görögországban.

Ezzel szemben a kripto ATM-ek globális telepítése 2022 szeptembere óta negatív növekedést mutat, és a cikk írásakor a lassú fellendülés útjára lépett. Az elmúlt 60 nap adatain alapuló számítások azt mutatják, hogy világszerte naponta körülbelül hét kripto ATM-et telepítenek.

Görögország a hatodik helyen áll a kriptopénz-automaták számát tekintve, és a turisták beáramlásával a Bitcoin ATM-eket üzemeltető BCash megosztotta a felhasználási statisztikákat az országban.

A Cointelegraphnak nyilatkozva a BCash ügyvezető igazgatója és társalapítója, Dimitrios Tsangalidis elárulta, hogy annak ellenére, hogy kripto ATM-eket telepítettek a turisztikai hotspotokban, a legtöbb használat a fő városrészből származik.

Kréta szigete azonban „nagyon hűséges kriptopénz-közönséget” vonz, ahogy Tsangalidis kifejtette:

„Erős kriptoközösség van a krétai Heraklionban, [ahol] az egyik ATM-ünk található.”

Tsangalidis szerint a kriptotéli és a turisztikai szezonok kombinációja a kripto ATM-használat rendszeres forgalmának lassulását eredményezte.

Fordítva: cointelegraph.com oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/spain-overtakes-el-salvador-to-become-third-largest-crypto-atm-hub