Cryptofalva

Minden ami kripto

A Solana Labs, Multicoin a SOL befektető által az értékpapír-törvény megsértésével vádolják

solana

A Solana Labs, Multicoin a SOL befektető által az értékpapír-törvény megsértésével vádolják

A Solana SOL tokenje egy be nem jegyzett értékpapír, amelynek bennfentesei hasznot húztak, miközben a kiskereskedelem szenvedett, állítja a kereset.

A múlt héten egy kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott potenciális csoportos kereset azzal vádolja a Solana ökoszisztéma kulcsszereplőit, hogy illegálisan profitálnak a SOL-ból, a blokklánc natív tokenjéből, amely a kereset szerint nem regisztrált értékpapír.


„A SOL értékpapírok értékének sarokköve a Solana Labs, a Solana Foundation és [Anatolij] Jakovenko Solana blokklánc irányításának és megvalósításának összege” – állítja a kereset. A SOL-t egy erősen centralizált kriptopénznek írta le, amely a bennfentesek számára előnyös volt a kiskereskedők kárára.
A kaliforniai lakos Mark Young által benyújtott kereset, aki elmondása szerint 2021 nyarának végén vásárolta a SOL-t, a Solana Labs-t, a Solana Alapítványt, a Solana Anatolij Jakovenkót, a Multicoin Capital kriptokockázati óriást, a Multicoin Kyle Samanit és a FalconX kereskedési pultot nevezi meg.
A Solana szóvivője nem kívánt nyilatkozni. A Multicoin és a FalconX nem reagált azonnal a kommentárkérésre.


A panasz szerint Young azt állítja, hogy a SOL létrehozásának és értékesítésének módja megfelel a Howey-teszt három tételének, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának precedensének, amelyet általában barométerként használnak annak eldöntésére, hogy az eladás értékpapírnak minősül-e vagy sem.


„A SOL értékpapírokat vásárlók pénzt fektettek be vagy értékes szolgáltatásokat nyújtottak egy közös vállalkozásnak, a Solana-nak. Ezek a vásárlók ésszerű elvárást támasztottak a nyereségre a támogató, a Solana Labs és a Solana Alapítvány azon erőfeszítései alapján, hogy olyan blokklánchálózatot építsenek ki, amely a Bitcoin és az Ethereum riválisa lesz, és a blokkláncon történő tranzakciók elfogadott keretrendszerévé válik” – áll a bejelentésben, amely a Howey-teszt három elágazásával foglalkozik.


A bejelentésben Young rámutatott a SOL token több értékesítésére, illetve a SOL token nyilvános értékesítését megelőzően a SOL token értékesítésére vonatkozó megállapodásokra.

A Solana Labs benyújtotta az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez a D-formanyomtatványt (a bejelentés szerint a SEC regisztráció alól mentesített értékpapírok értékesítéséről van szó), megjegyezve, hogy a vállalat a bejelentés szerint mintegy 80 millió SOL „jövőbeli jogát” értékesíti.

A Multicoin, egy jelentős kriptokockázati tőkebefektető cég, amely nagymértékben befektetett a Solana ökoszisztémában, „több millió dollárnyi SOL-t” rakott ki a kiskereskedelemre, miután „könyörtelenül” népszerűsítette a tokent a Solana blokklánc technikai problémái ellenére, állítja a per.

Ez az állítólagos áthelyezés a FalconX tőzsdén kívüli kereskedési pultjain keresztül történt, áll a keresetben.
Young ügyvédi irodája, a Roche Freedman nemrégiben pert indított a Binance.US ellen is, mert állítólag félrevezette a befektetőket a Terra összeomlása során. A Roche Freedman ügyvédje nem vette fel a telefont.

Fordítva: https://www.coindesk.com/ oldalról.
Eredeti cikk: https://www.coindesk.com/policy/2022/07/06/solana-labs-multicoin-accused-of-violating-securities-law-by-sol-investor/