Cryptofalva

Minden ami kripto

New York állam egy újabb nyílvesszőt dob a Bitcoin bányászatra

New York állam egy újabb nyílvesszőt dob a Bitcoin bányászatra

Ez egy véleményes vezércikk Rick Mulvey-tól, a The Fraud Within című könyv szerzőjétől és a Bitcoin Magazine munkatársától.

New York állam környezetvédelmi minisztériuma újabb csapást mért az északi államban található Greenidge termelő létesítményre, amely áramot termel az elektromos hálózat számára, és egyben bitcoint is bányászik.

A Greenidge közölte, hogy a csütörtökön bejelentett döntés, amely megtagadja tőlük az új „V. cím” légszennyezési engedélyt, „semmilyen hatással nem lesz a jelenlegi működésünkre”.

A New York-i Finger Lakes régióban található cég közölte, hogy folytatja földgáztüzelésű erőművének üzemeltetését, miközben fellebbez a DEC döntése ellen. A vállalat közleményében azt írta: „A meglévő V. cím szerinti, még hatályos légtechnikai engedélyünk alapján zavartalanul folytathatjuk a működést, amíg sikeresen megtámadjuk ezt az önkényes és szeszélyes döntést”. A vállalat kijelentette, hogy jogi lépéseket kíván tenni, ha a fellebbezésük nem jár sikerrel.

Klímaaktivisták sürgetik Hochul kormányzót, hogy tegye meg a következő lépést

A kriptopénz-bányászatra vonatkozó kétéves moratóriumot elrendelő, nemrégiben elfogadott törvényjavaslatra utalva Yvonne Taylor, a Seneca Lake Guardian szervezet tagja azt mondta: „(Kathy) Hochul kormányzónak be kell fejeznie a munkát a kriptomoratórium aláírásával”.

A moratóriumról szóló törvényjavaslat mind a szenátust, mind a közgyűlést elfogadta, és most Hochul aláírására vár. Hochul azonban nemrégiben azt mondta, hogy várhatóan csak az év végén nézi meg a törvényjavaslatot.

Közgyűlés kriptovaluta támogatói indítanak kompromisszumos törvényjavaslatot

A közelmúltban New York állam közgyűlése elfogadott egy törvényjavaslatot, amely moratórium bevezetése nélkül utasítja New York állam Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumát, hogy hozzon létre egy munkacsoportot a kriptovaluta-bányászat tanulmányozására. A Clyde Vanel (D) által előterjesztett A09275 intézkedés a kriptopénzek különböző aspektusainak tanulmányozását javasolná, beleértve a fogyasztók és a befektetők védelmét. A törvényjavaslat március 28-án 122-25 arányban fogadta el a Képviselőház.

New York állam szenátusa is elfogadta a törvényjavaslatot, június 2-án, elsöprő többséggel, 61-2 arányban.

Ez a törvényjavaslat most szintén Hochul kormányzóhoz kerül aláírásra.

A kriptopénzek támogatói továbbra is a bányászat előnyeit hirdetik
Az építőipari és szakszervezetek, különösen az elektromos munkások szakszervezete, nagy támogatói a kriptovaluta-bányászatnak. Állításuk szerint a korábban bezárt erőműveket használó bányászati üzemek több ezer jól fizető munkahelyet teremthetnének New York állam északi részén. A terület része a hatalmas északkeleti „rozsdaövezetnek”, amely évtizedek óta elveszíti a feldolgozóipari munkahelyeket.

És persze, amikor az állami kormányzat tisztviselőinek előadják érveiket, a támogatók gyorsan rámutatnak arra, hogy ezek a műveletek nagyon is jelentős adóbevételeket generálhatnak az államnak.

New York államot sok tekintetben már régóta az Egyesült Államok pénzügyi fővárosának tekintik, és a kriptopénzek szószólói szeretnék biztosítani, hogy az állam mindent megtegyen az üzletbarát és az innovatív technológiáknak otthont adó légkör elősegítése érdekében.

Ez egy Rick Mulvey által írt vendégposzt. A kifejtett vélemények teljes mértékben az ő sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik a BTC Inc. vagy a Bitcoin Magazine véleményét.

Fordítva: https://bitcoinmagazine.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://bitcoinmagazine.com/legal/new-york-state-slings-arrow-at-bitcoin-mining