Cryptofalva

Minden ami kripto

Németország és az Egyesült Államok osztozik a globális kriptorangsor első helyén: Jelentés

Németország és az Egyesült Államok osztozik a globális kriptorangsor első helyén: Jelentés

Az Egyesült Államok feljebb lép a ranglistán, és csatlakozik Németországhoz a csúcstalálkozón, mivel a progresszív szabályozás és az intézményi elfogadás mindkét országban a kriptopénzek használatát ösztönzi.

Németország és az Egyesült Államok osztozott a Coincub elemzőcég által kiadott legutóbbi negyedéves globális kriptopénz ranglistán.

A két ország most megosztva vezeti a rangsort, Németország pedig helyet szorított a felemelkedő USA-nak, miután az első negyedéves rangsor élén végzett 2022-ben. Uralkodásuk a progresszív szabályozási környezetnek és a mainstream intézmények jelentős Bitcoin (BTC) befektetéseinek köszönhető.

A Coincub rangsora kilenc átfogó kategóriában számolja össze a pontokat, amelyek a kormányzatra, a pénzügyi szolgáltatásokra, a népességre, az adózásra, a tehetségfejlesztésre és az iparági szereplőkre, a kereskedelemre, a csalásra és a környezeti potenciálra összpontosítanak. A jelenlegi rangsorolási rendszer új alkategóriákat vezetett be, mint például a kriptooktatási tanfolyamok és a kezdeti érmeakciók, hogy átfogóbb mércét hozzon létre.

Németországnak az a lépése, hogy lehetővé tette a megtakarítási ágazatának a kripto befektetések felhasználását és a több mint egy éve tartott Bitcoin és Ether (ETH) tőkenyereségére vonatkozó nulla adózási politika előnyeit, kulcsfontosságú oka volt annak, hogy az év elején a rangsor élére emelkedett.

Az Egyesült Államok a harmadik helyről feljebb lépett, hogy megossza az első helyet, ami Joe Biden elnök 2022 márciusában kiadott, a digitális eszközök felelősségteljes fejlesztésének biztosításáról szóló végrehajtási rendeletének köszönhető. Az irányelv célja a tér felelős fejlesztésének garantálása, a fogyasztóvédelem és a pénzügyi stabilitás biztosítása, valamint a tiltott tevékenységek elleni küzdelem.

A Coincub emellett a Fidelity globális befektetési cég azon döntését, miszerint 2022 áprilisában a Bitcoin-kitettséget a kiválasztott amerikai nyugdíjalapok részévé teszi, kulcsfontosságú szerepként említette az ország kriptorangsorban való előretörésében. Párhuzamot vontak a német Sparkasse pénzügyi szolgáltató cég azon lépésével, amely lehetővé teszi 50 millió felhasználójának, hogy közvetlenül a bankszámlájukról Bitcoin-t vásároljanak.

Svájc a harmadik helyen áll a globális kriptoranglistán, amit az ország legfrissebb fejleménye, Lugano kantonjának a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elismerése eredményezett. Ez lehetővé tette a térség polgárai számára, hogy a BTC-t használják a mindennapi fizetésekhez, beleértve az adókat, valamint az önkormányzati számlákat és szolgáltatásokat.

Több mint 1000 blokklánc- és virtuáliseszköz-szolgáltató (VASP) nevezi Svájc otthonának, és az ország a Bitcoin-csomópontok és -automaták száma tekintetében is magasan szerepel a rangsorban. A VASP-knek a svájci pénzügyi piacfelügyeleti hatóság (FINMA) engedélyével kell rendelkezniük, és be kell tartaniuk a pénzmosás elleni (AML) és az ügyfélismereti (KYC) irányelveket.

Szingapúr 2022 második negyedéve után a negyedik helyen áll, miután 2021 végén lemaradt a 2021-es első helyről az ország pénzügyi szabályozó hatósága és a központi bank közelmúltbeli szabályozási szigorításai miatt.

Ausztrália zárja a Coincub kriptorangsorának első öt helyét, ahol a cég kiemeli a magas számú initial coin offereringet, tőzsdét és tranzakciós volument, valamint a blokklánc és kripto oktatási kurzusokat kínáló egyetemek számát.

A Coincub rangsorai a kvantitatív adatokat, köztük a kereskedési vagy bányászati volumeneket olyan minőségi elemekkel kombinálják, mint a kormányzati jogszabályok és a kriptovalutákhoz való intézményi hozzáállás. Jelentéseik a minőségi információk és a mennyiségi adatok összevonásával igyekeznek összevont képet adni egy ország álláspontjáról.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/germany-and-the-us-share-the-top-spot-in-the-global-crypto-rankings-report