Cryptofalva

Minden ami kripto

Metamask használata

Metamask használata

Metamask használata:

Útmutató lépésről lépésre

A MetaMask az egyik legnépszerűbb böngészőbővítmény, amely az Ethereum és más ERC-20 tokenek tárolására szolgál. A bővítmény ingyenes és biztonságos, lehetővé teszi, hogy a webes alkalmazások kiolvassák az Ethereum blockláncot és interakcióba lépjenek a fiókoddal.

  1. lépés.

Telepítsd a MetaMask-ot a böngésződre.
Új pénztárca létrehozásához először telepíteni kell a bővítményt. A böngészőtől függően különböző piactereken lehet megtalálni. A legtöbb böngészőnek van MetaMask az áruházaiban, így nem olyan nehéz megtalálni, de akárhogy is, itt vannak a Chrome, Firefox és a Brave. (Brave böngésző használata)

Ebben a bemutatóban a Google Chrome-ot fogom használni példaként, de ugyanazok a lépések más böngészőkre is vonatkoznak. Ha valamiért a fenti linkek nem működnek nálad, akkor keresd meg a MetaMask bővítményt a kedvenc keresődben, és ott megtalálod.

Kattints a MetaMask telepítése Google Chrome bővítményként gombra.
Kattints a Hozzáadás a Chrome-hoz gombra.
Kattints a Bővítmény hozzáadása gombra.

Ilyen egyszerű telepíteni a bővítményt a böngészőre, és a következő lépésben megtudhatod, hogyan hozhatsz létre fiókot.

  1. lépés.

Hozd létre a fiókodat.
Kattints a jobb felső sarokban lévő bővítmény ikonra a MetaMask megnyitásához.
A legújabb verzió telepítéséhez és a naprakészséghez kattints a Próbáld ki most gombra.
Kattints a Folytatás gombra.
A rendszer felszólít egy új jelszó létrehozására. Kattints a Létrehozás gombra.

Kattints a Tovább gombra, és fogadd el a Felhasználási feltételeket.

Kattints a Reveal Secret Words (Titkos szavak felfedése) gombra. Ott egy 12 szavas titkos mondatot kell látnod. Ez nagyon fontos, és általában nem jó ötlet digitálisan tárolni, ezért szánj rá időt, és írd le.

Ellenőrizd a titkos kifejezést a korábban generált kifejezés sorrendben történő kiválasztásával.
Kattints a Megerősítés gombra.

És ennyi; most már sikeresen létrehoztad a MetaMask fiókodat. Egy új Ethereum pénztárcacímet hoztak létre számodra. Arra vár, hogy pénzt helyezz el, és ha meg akarod tanulni, hogyan kell ezt megtenni, nézd meg a következő lépést alább.

Mostantól láthatod a nyilvános címedet, és megoszthatod másokkal. A MetaMask által kínált coinokat néhány módszerrel megvásárolhatod, de ezt másképp is megteheted, csak a címedre van szükséged.

A MetaMask bővítmény mindig elérhető lesz a böngésző eszköztárban, és készen áll arra, hogy folytasd az utadat a kriptovilágba. Könnyen elérhető és, ahogyan azt ezekből a lépésekből láthattad, használata is egyszerű. Az kriptok küldése is nagyon egyszerű; van egy nagy küldőgomb, a többi pedig könnyen érthető. De ha valami baj történne, és vissza kell állítanod a fiókod, akkor van ez a lehetőséged. Először is biztonsági mentést kell készítened, és nézzük meg, hogyan tudjuk ezt megtenni.

Hogyan készíthetünk biztonsági másolatot és állíthatjuk vissza a pénztárcánkat a seed phrase használatával?


Tegyük fel, hogy lecseréled a böngésződet vagy a számítógépedet, és újra szeretnéd csatlakoztatni a pénztárcádat; íme, hogyan kell ezt megtenni. Először is meg kell találnod a seed phrase-edet, amelyet kezdetben el kell tárolnod.

Kattints a fiók ikonra.
Kattints a Beállítások gombra.
Keresd meg a Reveal Seed Words ( Seed szavak felfedése) lehetőséget, és kattints rá.
Add meg a jelszavadat.

Most mentsd el valahová a Secret Seed Phrase-t, lehetőleg ne digitálisan. A biztonsági mentés megtörtént, most már csak a visszaállítási folyamatot kell megtanulnod.

Nyisd meg a Metamaskot, és kattints az Importálás a számla seed szavak gombra.
Add meg a Seed Phrase-t.
Hozz létre egy új, erős jelszót.
Kattints a Restore (Visszaállítás) gombra.

És ennyi; most már sikeresen helyreállítottad a fiókodat, ha betartod ezeket az egyszerű lépéseket. Most már teljesen felkészültél a használatra.