Cryptofalva

Minden ami kripto

KuCoin regisztráció

KuCoin regisztráció

Mi az a KuCoin?

Ez a platform nagyon fiatal. Nézzük meg közelebbről ennek a platformnak a történetét, valamint azt, hogy mi teszi egyedivé.

A platform története

A KuCoin még 2017-ben jött létre. A Binance-hez hasonlóan azonban gyorsan bizonyított, és jelentős számú felhasználót nyert meg.

A KuCoin projektet megelőzően létezett egy másik, Kubi.com néven ismert platform, amely 2013-ra nyúlik vissza. Az eredeti Kubi.com csapata volt az, amelyik valójában elkezdte megtervezni a KuCoin technikai felépítését.

Mivel a kínai szabályozási feltételek nem voltak kedvezők a tőzsdei platformok számára, a vállalat úgy döntött, hogy Hongkongba költözik, ami lehetővé tette számukra a nemzetközivé válást.

Mit kínál a KuCoin?

A Binance-t ismerők számára a KuCoin könnyen használható, mivel sok hasonlóságot mutat a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjével. A KuCoin elsősorban egy tőzsde, vagyis elsősorban kriptovaluták cseréjével foglalkozik. Előnye a Binance-szel szemben, hogy több devizapárt kínál. Míg a Binance a teljes érmepiac egy kis részére korlátozódik, addig a KuCoin arról ismert, hogy rendszeresen új kriptopénz párokat ad hozzá.

Hogyan hozhatok létre KuCoin fiókot?
Most, hogy már többet megtudhatsz a KuCoinról, valamint a platform előnyeiről és hátrányairól, rátérhetünk a számla létrehozására.

A KuCoinon való regisztráció nagyon egyszerű. Először is, el kell látogatnod a platform hivatalos weboldalára.

Amint a kezdőlapon vagy, győződj meg róla, hogy a beállításokat a saját nyelvedre változtatod. A nyelvet a kezdőlap jobb felső sarkában található doboz segítségével lehet megváltoztatni. Ha szeretnéd, élhetsz a lehetőséggel a pénznem megváltoztatására is.

Ezután kattints a „Regisztráció” gombra, amely közvetlenül a nyelvkiválasztó gomb felett található, hogy elérd a regisztrációs űrlapot.

Kétféleképpen is regisztrálhatsz: vagy a telefonszámoddal, vagy az e-mail címeddel. Ha a telefonos módszert választod, add meg a telefonszámodat, majd kattints a „Kód elküldése” gombra. A platform ezután elküldi neked az ellenőrző kódot, amelyet be kell írnod a közvetlenül alatta lévő mezőbe.

Ha az e-mailes lehetőséget választod, add meg a platformnak az e-mail címedet, és kattints a „Kód küldése” gombra, vagyis megkapod a kódot az e-mail címedre.

A kód beérkezése és beírása után a platform megkéri, hogy állítsd be a jelszavad. Ne feledd, hogy az áthúzott szemre kattintva láthatod a jelszavad, és meggyőződhetsz róla, hogy helyesen írtad-e be. Ha van ajánló kódod, akkor azt is beírhatod, egyébként figyelmen kívül hagyhatod ezt a mezőt.

Még ha sokan nem is vesződnek a „Felhasználási feltételek” elolvasásával, és egyszerűen bejelölik a jelölőnégyzetet, hogy megértették azokat, mi mégis azt javasoljuk, hogy olvasd át őket.

Miután kitöltötted a mezőket, kattints a „Regisztráció” gombra a fiókod létrehozásához.

Jó tudni: Ha az e-mail címeddel regisztráltál, a fiók biztonsági oldalára lépve bármikor megadhatod a telefonszámodat a platformon, és fordítva.

Bejelentkezés a KuCoin fiókodba

Most, hogy a fiókodat létrehoztad, nézzük meg, hogyan jelentkezhetsz be a platformra. Ehhez egyszerűen kattints a „Bejelentkezés” gombra. Ezután add meg az e-mail címedet vagy telefonszámodat, valamint a jelszavad.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a platformhoz QR-kóddal is be tudsz jelentkezni. Kattints a „QR-kóddal” gombra a beolvasandó kód megtekintéséhez. Ezzel a lehetőséggel okostelefonoddal csatlakozhatsz a platformhoz a KuCoin alkalmazáson keresztül.

KuCoin fiók biztonsága

Most, hogy már rendelkezel KuCoin fiókkal, nézzük meg, hogyan tervezték a platformot, hogy a lehető legbiztonságosabb lehessen a fiókod.

Mielőtt elkezdenéd a kereskedést a KuCoinon, javasoljuk, hogy vess egy pillantást a „Számla biztonsága” oldalra. Ezt úgy érheted el, hogy az egeret a profilképed felé mozgatod. Látni fogod, hogy a KuCoin számos olyan funkciót kínál (némelyik kötelező), amelyek lehetővé teszik, hogy megvédd a pénzed.

Kétfaktoros hitelesítés (2FA)


A fiókbiztonság tekintetében a KuCoin más platformokhoz hasonlóan kétfaktoros hitelesítést kínál. A kétfaktoros hitelesítés, más néven 2FA fő célja a fiók biztonságának javítása. Ennek a nagyon fontos biztonsági funkciónak az aktiválásával a platform csak akkor engedélyezi a hozzáférést, ha a fiók létrehozásakor beállított jelszóval, valamint egy olyan kóddal jelentkezel be, amelyet egy olyan alkalmazásban találsz, mint a Google Authenticator. Ez a második kód ideiglenes és véletlenszerűen generált az okostelefonodon.

A 2FA-nak köszönhetően jelentősen csökken a fiókod feltörésének kockázata, mivel a hackereknek vagy más rosszindulatú személyeknek a hitelesítő adatok és az okostelefonod birtokában kell lenniük, mielőtt hozzáférhetnének a fiókodhoz. A 2FA megvalósításának lehetőségei közül a Google Authenticator a leggyakrabban használt jelkódgeneráló alkalmazás.

Ahhoz, hogy fiókodat a Google Authenticatorral védd meg, először töltsd le az alkalmazást (Android és iOS rendszereken egyaránt elérhető). Ezután a „Biztonsági beállítások” fülön, amely a „Fiókbiztonság” gombra kattintva érhető el, menj a „Google-ellenőrzés” menüpontra, majd kattints a „Beállítás” gombra. Szkenneld be a weboldalon található QR-kódot, vagy írd be a titkos kulcsot a Google Authenticator alkalmazásba. A KuCoin oldalán kapsz egy ellenőrző kódot, amit be kell írnod, majd az „Aktiválás” gombra kattintva.

Vedd figyelembe, hogy az ellenőrző kulcsot a Google vagy a KuCoin nem tárolja. Szánj tehát időt arra, hogy leírd egy papírra, hogy szükség esetén vissza tudd állítani a Google 2FA-t. Ez azért lényeges, mert ha elveszted a Google Authenticator-fiókodhoz való hozzáférést, csak az ellenőrző kulcs segítségével tudod visszaszerezni az eszközeidet.

Jó tudni: A KuCoin más módon is lehetővé teszi a 2FA-t, például SMS-kóddal, de ez a módszer nem ajánlott.

A Trading jelszó

Ez egy kötelező lépés a kereskedési tevékenység megkezdése előtt. Egyszerűen fogalmazva, a KuCoin számládnak két jelszava van. Az első a fiókba való bejelentkezésre vonatkozik – a fiók létrehozásakor beállított jelszó. A második, az úgynevezett „kereskedési jelszó” lehetővé teszi a tranzakciók végrehajtását. Alapvetően a kereskedés megkezdéséhez másodszor is igazolnod kell a KuCoin felé a személyazonosságodat.

Még mindig a „Biztonsági beállítások” fülön menj a „Kereskedési jelszó” menüpontra. A platform egy hatjegyű kód beállítását kéri. Ez a kód lehetővé teszi a kereskedés megkezdését. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor bejelentkezel a fiókodba, ezt a kódot kell megadnod a tranzakciók befejezéséhez. Vegye figyelembe, hogy egy kereskedési munkamenet csak két órán keresztül aktív.

Személyazonosság ellenőrzése

Más jól ismert platformokhoz, mint például a Binance és a Coinbase, a KuCoin is igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni a tranzakciókat a személyazonosság ellenőrzésével. Ez a személyazonossági ellenőrzés személyes adatok megadásával és igazoló dokumentumok benyújtásával jár. Ennek van egy neve: KYC, ami az „Ismerd meg az ügyfeled” rövidítése.

Felhívjuk figyelmed, hogy a KuCoin székhelye miatt a KuCoin nem köteles a törvény szerint kérni a személyazonosságod igazolását. Így a KYC ellenőrzése nem kötelező a platformon való kereskedéshez.

Azzal, hogy azonosítod magad, képes leszel az alábbiakra:

Megnövelt napi kifizetési limitet kaphatsz
Megnövelt napi kifizetési limitet kaphatsz
100-szoros tőkeáttétellel kereskedhetsz
Növelheted a napi kereskedési limited

Személyazonosságod igazolásához el kell menned a „KYC Verification” fülre, amelyet először a „Account Security” oldalra lépve érhetsz el, vagy közvetlenül a „KYC Verification”-re kattintva, miután a kurzort a profilképe fölé vitted. Ez átirányít egy olyan oldalra, amely megmutatja a jelenlegi előnyeid, valamint azokat, amelyekben személyazonosságod igazolásával részesülhetsz.

Indítsd el az ellenőrzést a „Start Verification” (Ellenőrzés megkezdése) gombra kattintva. A platform ezután számos további információt fog kérni tőled:

A lakóhelyed szerinti ország
Teljes neved
Személyazonosító okmány: útlevél vagy jogosítvány.
Emellett be kell jelölnöd azt a négyzetet, amely szerint egyetértesz a „Felhasználó személyazonosságának hitelesítési nyilatkozatával”. Ne felejtsd el elolvasni, mielőtt beleegyezel.

Az adatok kitöltése után kattints a „Küldés” gombra. Az általad megadott adatok ellenőrzése legfeljebb öt napot vesz igénybe. Miután elkészült, kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt a KuCoin-tól.

Regisztráció