Cryptofalva

Minden ami kripto

Harmony (ONE)

Harmony (ONE)

Mi a Harmony (ONE)?

A Harmony egy blokkláncplatform, amelyet a decentralizált alkalmazások (DApps) létrehozásának és használatának megkönnyítésére terveztek. A hálózat célja, hogy megújítsa a decentralizált alkalmazások működésének módját, a véletlenszerű állapotmegosztásra összpontosítva, amely lehetővé teszi a blokkok másodpercek alatt történő létrehozását.

A projekt honlapja szerint a Harmony várhatóan 2021 végére vezeti be a cross-shard szerződéseket és a láncok közötti infrastruktúrát.

Kik a Harmony alapítói?
Stephen Tse a Harmony alapítója és vezérigazgatója. A Pennsylvaniai Egyetemen szerzett doktori fokozatot, kriptográfiai protokollok és típuselmélet témakörében.

Miközben befejezte a diplomáját, Dr. Tse a Microsoft kutatási gyakornoka lett. 2006-ban vezető mérnökként kezdett dolgozni a Google-nál, ahol négy évet töltött. 2011-ben megalapította a Spotsetter nevű sikeres keresőmotort, amelyet később az Apple felvásárolt. Dr. Tse 2014-ben az Apple főmérnöke lett.

A Harmony-t 2017-ben alapította. A Harmony alapító csapata tizenkét főből áll, közülük heten a Google, az Apple, a Microsoft és az Amazon korábbi munkatársai.

Mi teszi egyedivé a Harmony-t?
A feldolgozási sebességre és az érvényesítésre összpontosítva a Harmony főhálózat célja, hogy forradalmasítsa a blokkok létrehozását. A sharding folyamat bevezetésével a vállalat jelentősen csökkentette a csomópontok érvényesítési idejét.

A csomópontok védelmének biztosítása és az érvényesítési folyamat biztonsága érdekében a Harmony bevezette a Verifiable Random Function (VRF) rendszert az elfogulatlan és kiszámíthatatlan shard-tagság érdekében. Ez azt jelenti, hogy a csomópontok és az érvényesítők véletlenszerű módon kerülnek kiosztásra és újra kiosztásra.

A projekt Harmony Grants programja egy olyan kezdeményezés, amelynek célja az innováció támogatása és a fejlesztők bevonzása a Harmony mainnetbe.