Cryptofalva

Minden ami kripto

Grayscale jogi tisztviselő szerint a Bitcoin ETF peres eljárás két évig is eltarthat

Grayscale jogi tisztviselő szerint a Bitcoin ETF peres eljárás két évig is eltarthat

Grayscale jogi tisztviselő szerint a Bitcoin ETF peres eljárás két évig is eltarthat

A Grayscale azzal érvel, hogy a határidős és a spot Bitcoin ETF-ek közötti különbségek nincsenek összefüggésben a jóváhagyásokkal, mivel az árak ugyanazon a spot Bitcoin-piacon alapulnak.

A vagyonkezelő cégek továbbra is küzdenek a spot Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alap (ETF) létrehozásáért az Egyesült Államokban, mivel a szabályozó hatóságok továbbra is szkeptikusak az ötlettel szemben.

Craig Salm, a Grayscale vagyonkezelő jogi vezetője a cégnek az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) folytatott peréről beszélt, amely a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) spot Bitcoin ETF-é történő átalakításáról szól.

Salm elmagyarázta a Grayscale SEC-vel szembeni érvelésének alapját, miközben válaszolt a perrel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre. A jogi tisztviselő szerint a SEC elutasító határozata a spot Bitcoin ETF-ről szétválasztja a Bitcoin ETF-ek határidős és spot kereskedését, és különbséget tesz a kettő között.

A Grayscale azonban azzal érvel, hogy a különbségeknek nincs összefüggésük a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásával, mivel mind a határidős, mind a spot Bitcoin ETF-ek árai ugyanazon a spot Bitcoin-piacon alapulnak.

Így a Grayscale jogi csapata úgy véli, hogy a spot Bitcoin ETF-ek elutasítása a Bitcoin határidős ETF-ek jóváhagyása közepette „tisztességtelen megkülönböztetésnek” tekinthető. Salm azt állította, hogy ez több törvényt is sért, köztük a közigazgatási eljárásról szóló törvényt és az 1934-es értékpapírtőzsdei törvényt.

Miután kifejtette a Grayscale érveit, Salm válaszolt a per fejleményeit követők leggyakoribb kérdésére is: Mikor hagyják végre jóvá a spot Bitcoin ETF-et?

Salm szerint, bár a pontos időzítéssel kapcsolatban – számos tényező miatt – nincs bizonyosság, becslése szerint egy-két évbe telhet.

A per lehetséges hossza ellenére Salm elmondta, hogy a Grayscale szilárdan hisz az érveiben, és biztos benne, hogy a bíróság a javára fog dönteni.

Amikor a Grayscale elindította a jogi eljárást a SEC ellen, a közösség tagjai összefogtak a cég mögött. Sokan csalódottak voltak a döntés miatt, hogy elutasították a spot Bitcoin ETF-et, miközben jóváhagytak egy olyan ETF-et, amely shortolja a Bitcoint. Egy Twitter-felhasználó azt állította, hogy a SEC lépésének célja a „Bitcoin árfolyamának elnyomása”.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/grayscale-legal-officer-says-bitcoin-etf-litigation-could-take-two-years