Cryptofalva

Minden ami kripto

Fairfax megye kiemeli a hozamtermelő gazdálkodás „rövid távú jellegének” értékét

Fairfax megye kiemeli a hozamtermelő gazdálkodás „rövid távú jellegének” értékét

Fairfax megye továbbra is állami nyugdíjalapokat fektet be a kriptopénzek területére, kiemelve a hozamtermelés „rövid távú jellegét”, mint vonzó portfóliódiverzifikálót.

A virginiai Fairfax megye továbbra is a kriptopénzek egyik kiemelkedő állami intézményi befektetője, és a hozamtermelésbe való belépésével diverzifikálja portfólióját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a VanEck globális vagyonkezelő bejelentette, hogy a Fairfax alkalmazotti és rendőrségi nyugdíjrendszer 35 millió dollárt fektet be a cég kriptohitelezési alapjába. Ez a két megyei alap legújabb befektetési lépése a kriptopénzek terén, amióta 2018-ban elkezdődött az eredeti kitörésük.

A Cointelegraph megkereste Andy Spellart, a Fairfax alkalmazotti nyugdíjrendszer befektetési vezetőjét, hogy kibontakoztassa a VanEck kriptohitelezési alapjába történő befektetésüket és a mögötte álló indokokat.

Spellar megerősítette, hogy az alkalmazottak nyugdíjrendszere (ERS) 25 millió dollárt, míg a rendőrtisztek nyugdíjrendszere (PORS) 10 millió dollárt ígért az alapba. A befektetésre idén július és szeptember között kerül sor, a piaci viszonyoktól függően.

Az első részletet már megkapta a VanEck, Spellar pedig elárulta, hogy az ERS 10 millió, a PORS pedig 5 millió dollárt fektetett be július hónapra.

A lépés minden bizonnyal jó hír a kriptopénzek számára, amelyek jelenleg világszerte a hagyományos részvénypiacokkal együtt súlyos visszaesést szenvednek el. A decentralizált pénzügyi (DeFi) szektor szenvedte el vitathatatlanul a legtöbbet, mivel az algoritmikus stabilcoin Terra összeomlása kaszkádhatást okozott az egész térben.

Miközben a szélesebb kriptopénz ökoszisztéma átvészeli a vihart, az olyan befektetési rendszerek és alapok, mint a Fairfax megyei ERS és PORS továbbra is látják a szektor által kínált értéket, ahogy Spellar a Cointelegraphnak elmondta:

„A hitel/magas hozamú portfólióinkkal diverzifikátorként tekintettünk a térre, és különösen a teljesítményidőszakok szeretik a pozíciók nagyon rövid távú (1-3 hónapos) jellegét”.


Spellar elgondolkodtató gondolatokat kínált a jelenlegi piaci körülményekkel kapcsolatban, megjegyezve, hogy a kockázattal korrigált alapon történő kilátások azt sugallják, hogy a kriptopénzpiacok nem adták el magukat jobban, mint az olyan magas növekedési szektorok, mint a technológiai, élettudományi vagy államkötvények:

„Nem láttunk semmit, ami ellene mondana annak a hosszú távú tézisnek, hogy a jövőben inkább több, mint kevesebb dolog digitalizálódik, beleértve magukat a hagyományos eszközöket is. Az ilyen típusú piacok kirázzák a gyenge szereplőket és technológiákat, és összességében egészségesek a piacok és iparágak számára”.


Az ERS és a PORS alapok széleskörű piaci eladások közepette is jól teljesítettek, köszönhetően széleskörűen diverzifikált portfóliójuknak. Spellar megjegyezte, hogy mindkettő rövid és hosszú távon is a legjobban teljesítő közalapok közé tartozik, és arra számít, hogy az év utolsó negyedéve sem lesz más a teljesítmény szempontjából.

Annak ellenére, hogy 2022 első hat hónapja az egyik legrosszabb teljesítményt felmutató időszak volt, a Fairfax arra számít, hogy mindkét rendszer az első tizedes teljesítményt nyújtja ebben az időszakban. Spellar elmondta, hogy portfóliójuk digitális eszközökkel kapcsolatos szegmense nagyon kicsi, túlnyomó többségét hagyományos kockázati tőkebefektetések teszik ki.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról.
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/fairfax-county-highlights-the-value-in-the-short-term-nature-of-yield-farming