Cryptofalva

Minden ami kripto

EU-szabályozott cég a Banking Circle elfogadja a USDC stabilcoint

EU-szabályozott cég a Banking Circle elfogadja a USDC stabilcoint

A Banking Circle 2016-ban indult azzal a küldetéssel, hogy segítsen a fizetési vállalkozásoknak új globális piacokat elérni, elkerülve a hagyományos banki terheket.

A Banking Circle, egy európai bank, amely a határokon átnyúló fizetésekre összpontosít, egy jelentős, dollárhoz kötött stabilcoint fogad el a fizetési sínekhez.

A cég pénteken jelentette be hivatalosan, hogy platformján elfogadja az USD Coint (USDC) fizetési elfogadási, feldolgozási és elszámolási módszerként.

Az új fizetési funkciót a Banking Circle új, bankokat és pénzforgalmi szolgáltatókat célzó szolgáltatásának részeként teszi lehetővé, hogy a hagyományos banki sínpályákon kívül is megkönnyítsék a fizetéseket.

A Coinbase, az Egyesült Államok egyik legnagyobb kriptopénz váltója lesz a Bank Circle egyik kriptoliquiditás-szolgáltatója – olvasható a közleményben.

Az USDC Banking Circle általi elfogadását „a globális pénzügyek demokratizálásának kulcsfontosságú lépéseként” pozícionálják, mivel jelentős „egyeztetési, gyorsasági és költségelőnyöket” biztosít – közölte a cég.

Mishal Ruparel, a Banking Circle virtuális eszközszolgáltatásokért felelős vezetője a Cointelegraphnak elmondta, hogy az USDC integráció a bank első lépése a digitális eszközök piacán. „Néhány ügyfelünk az elmúlt egy-két évben már kiszolgálta a kriptotérséget, és mi támogatni szeretnénk a növekedésüket” – tette hozzá.

A Banking Circle azért választotta az USDC-t első ajánlatának, mert „jelenleg ez a legjelentősebb az ügyfeleink számára” – jegyezte meg Ruparel. „A jövőben más USD-hez kötött stabilcoinokat és más devizákhoz kötött stabilcoinokat is hozzá fogunk adni” – mondta, hozzátéve, hogy a cég 2022 harmadik negyedévére korlátozott számú eszközfedezetű stabilcoint tervez.

Ruparel azt is megjósolta, hogy az USDC-hez hasonló eszközfedezetű stabilcoinok a jövőben mainstream fizetési eszközzé válnak, kijelentve:

„Ez lehetővé teszi majd sok olyan vállalat számára, amelyek árukat, szolgáltatásokat vagy kreatív tartalmakat értékesítenek online, hogy szinte bárhol eladhassanak, pénzt gyűjthessenek és megkapják a bevételüket. Emellett a nemzetközi átutalásokhoz szükséges súrlódások és idő nagy részét is megszünteti.”


A Banking Circle 2016-ban indult azzal a küldetéssel, hogy segítsen a fizetési vállalkozásoknak új globális piacokra jutni, elkerülve a hagyományos banki folyamatok terheit. A luxemburgi székhelyű, a luxemburgi pénzügyi szektorral foglalkozó bizottság szabályozása szerint hitelintézetként működik.

A cég más európai országokban, például az Egyesült Királyságban is kínál szolgáltatásokat, és az Egyesült Királyság pénzügyi magatartási hatóságának korlátozott felügyelete alatt működik.

Az USDC a világ második legnagyobb stabilcoinja a piaci kapitalizáció alapján, csak a Tether (USDT) után. Az USDC stabilcoin 2018-ban indult a Coinbase kriptotőzsde és a Circle, a Jeremy Allaire és Sean Neville által 20

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról.
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/eu-regulated-firm-banking-circle-adopts-usdc-stablecoin