Cryptofalva

Minden ami kripto

Ethereum társalapító válaszol a PoS kritikusoknak a közelgő Merge közepette

Ethereum társalapító válaszol a PoS kritikusoknak a közelgő Merge közepette

Vitalik Buterin „szemenszedett hazugságnak” nevezte a kritikusok felvetését, miközben megosztotta a PoS-szavazással kapcsolatos gondolatait.

Míg egyesek úgy vélik, hogy az Ethereum közelgő, a proof-of-stake-re (PoS) való áttérése miatt a platform végül megelőzheti a Bitcoint (BTC), mások megragadják az alkalmat, hogy gúnyos megjegyzéseket tegyenek a Twitteren, ami Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítójának cáfolatát váltotta ki.

Egy tweetben a Bitcoiner Nick Payton leszólta a „Proof of Stakereket”, és azzal érvelt, hogy a PoS platformok tulajdonságainak megváltoztatásáról szóló szavazás azt bizonyítja, hogy a PoS eszközök értékpapírok.

Buterin válaszolt a posztra, és Payton elképzeléseit „szemenszedett hazugságnak” nevezte. Buterin szerint a PoS nem tartalmaz szavazást a protokoll paramétereiről, ahogy a proof-of-work (PoW) sem. Buterin azt is elmagyarázta, hogy a csomópontok mind a PoS, mind a PoW esetében elutasítják az érvénytelen blokkokat.

A múlt héten Jimmy Song szerző szintén a PoS ellen szállt síkra, megkérdőjelezve a konszenzusmechanizmus decentralizáltságát. Song szerint a mechanizmus nem oldja meg a bizánci generálisok problémáját. Buterin egy tweetben visszautasította Song elképzeléseit:

Egy másik Ethereum-alapító és PoS-párti, Charles Hoskinson is elmondta a véleményét, mondván, hogy a Song tweetjében rejlő „hülyeség szintje” „megmagyarázhatatlan”.

Eközben Vivek Raman, egy decentralizált pénzügyekkel foglalkozó kutató pozitív gondolatokat fogalmazott meg a közelgő egyesülésről. Raman egy Twitter-fonalban azt mondta, hogy a PoS-re való váltás olyan gazdasági struktúrát ad az Ethereumnak, amely megkérdőjelezheti a Bitcoin elsőségét a kriptotérben.

Július elején az Ethereum befejezte a Merge jelentős próbáját a Sepolia teszthálózaton, ami közelebb vitte a platformot a PoS konszenzusmechanizmusra való áttéréshez. A fejlesztők megemlítették, hogy bár akadnak fennakadások, ezek nem fogják késleltetni a Merge-et.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/ethereum-co-founder-responds-to-pos-critics-amid-upcoming-merge