Cryptofalva

Minden ami kripto

Binance Coin

Binance Coin

Mi a BNB?

A 2017 júliusában indított Binance a napi kereskedési volumen alapján a legnagyobb kriptopénz tőzsde világszerte. A Binance célja, hogy a kriptopénz-tőzsdéket a pénzügyi tevékenység élvonalába helyezze világszerte. A Binance neve mögött meghúzódó ötlet a globális pénzügyek ezen új paradigmájának – a Binance vagy Binance – bemutatása.

Amellett, hogy a Binance globálisan a legnagyobb kriptopénz tőzsde, a felhasználók számára a funkciók egész ökoszisztémáját indította el. A Binance hálózathoz tartozik a Binance Chain, a Binance Smart Chain, a Binance Academy, a Trust Wallet és a kutatási projektek, amelyek mind a blokklánc technológia erejét használják, hogy új korszakos pénzügyeket hozzanak a világnak. A BNB szerves részét képezi számos Binance alprojekt sikeres működésének.

Kik a BNB alapítói?
Changpeng Zhao a Binance alapítója és vezérigazgatója. Zhao 2001-ben csatlakozott a Bloomberghez, mint a kereskedési határidős ügyletek fejlesztésének vezetője. Négy évet töltött a vállalatnál, majd később partnerként csatlakozott a Fusion Systemshez.

2013 óta Changpeng Zhao aktívan foglalkozik a blokklánc technológiával és a kriptovalutákkal. A Blockchain fejlesztési vezetője lett, 2015-ben pedig megalapította a BijieTech-et. 2017-ben Zhao hivatalosan is elindította a Binance-t, és azóta ő a vállalat vezérigazgatója.

He Yi a Binance társalapítója és marketingvezetője. Karrierjét 2012-ben kezdte a China Travel TV műsorvezetőjeként és műsorvezetőjeként. Később, 2014-ben Yi társalapítója volt az OKCoin-nak, amely akkoriban Kína legnagyobb fiat-kripto tőzsdéje volt. 2017-ben egyesítette erőit Changpeng Zhaóval, és együtt létrehozták a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Binance-t.

Mi teszi egyedivé a BNB-t?
A Binance egy egyedülálló, decentralizált, blokklánc-alapú hálózatokból álló ökoszisztéma. A vállalat számos országban a vezető kriptotőzsdévé nőtte ki magát, és a mellékszervezeteik is jelentős érdeklődésre tartanak számot.

A Binance egyik legnagyobb versenyelőnye a fejlődésre való törekvése. Míg a vállalat 2017-ben még csak kriptotőzsdeként indult, mára a Binance számos különböző területre terjesztette ki szolgáltatásait. A vállalat honlapja szerint küldetése, hogy a teljes blokklánc ökoszisztéma infrastrukturális szolgáltatójává váljon.

A BNB bevezetése óta a tőzsde is profitált a token iránti megnövekedett befektetői érdeklődésből. A BNB 2021 elején jelentős áremelkedésen ment keresztül, ami a vállalati befektetők térképére helyezte.

Az olyan intézkedések, mint a BEP-95, felértékelték az amúgy is deflációs tokenomikát, hogy a BNB még deflációsabbá váljon. A javaslatot követően a Binance Smart Chain gázdíjai még alacsonyabbak lettek, mivel a hálózat a díjak egy részét a további decentralizáció érdekében elégeti. A javaslat az Ethereum híres EIP-1559-es modelljét követte.

Ez segített a Binance-nek a BSC protokollok több exploitját is legyőzni, mint például a Pancake Bunny 200 millió dolláros exploitját és a Cream Finance több hackelését. Ezen hackek ellenére a felhasználók visszatérnek a Binance-hoz az alacsony díjak és az ökoszisztémában található jövedelmező mémérmék bősége miatt.