Cryptofalva

Minden ami kripto

Basic Attention Token

Basic Attention Token

Mi az a Basic Attention Token (BAT)?

A Basic Attention Token vagy BAT az a token, amely egy új blokklánc-alapú digitális hirdetési platformot működtet, amelynek célja, hogy igazságosan jutalmazza a felhasználókat a figyelmükért, miközben a hirdetők számára jobb megtérülést biztosít a reklámköltéseikből.

Ezt az élményt a Brave böngészőn keresztül nyújtja, ahol a felhasználók az adatvédelmet megőrző hirdetéseket nézhetnek, és ezért BAT jutalmat kapnak. Másrészt a hirdetők célzott hirdetéseket nyújthatnak, hogy maximalizálják az elkötelezettséget, és csökkentsék a hirdetési csalások és visszaélések miatti veszteségeket.

Maga a Basic Attention Token a jutalom egysége ebben a hirdetési ökoszisztémában, és a hirdetők, kiadók és felhasználók között cserélődik. A hirdetők BAT tokenekben fizetnek a hirdetési kampányaikért. Ebből a költségvetésből egy kis részt a hirdetők, 70%-ot pedig a felhasználók kapnak – miközben a költséghatékonyság javítása érdekében a hirdetési költségeket jellemzően felhajtó közvetítőket kivágják az egyenletből.

A Basic Attention Token 2017-ben indult minden idők egyik leggyorsabban kiárusított kezdeti érmefelajánlását (ICO) követően: a platform összesen 35 millió dollárt gyűjtött össze kevesebb mint egy perc alatt. Azóta a Brave Rewards programján keresztül a legtöbb országban a felhasználók számára is elérhetővé tette a figyelemalapú hirdetési élményt.

2020 novemberében az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kanadában volt a legtöbb aktív reklámkampány.

Kik a Basic Attention Token alapítói?
A Basic Attention Tokennek két alapítója van: Brendan Eich és Brian Bondy – az internetes böngészőszoftver-iparág két kiemelkedő egyénisége.

Brendan Eich a Brave Software, Inc. vezérigazgatója – a Brave böngésző és a Basic Attention Token mögött álló anyacég. A Brave-nél betöltött szerepe előtt Eich a Mozilla alapítója és technológiai igazgatója volt, és 1995-ben feltalálta a JavaScriptet is. Emellett 2004-ben segített elindítani a világ egyik legnépszerűbb webböngészőjét, a Mozilla Firefoxot.

Hasonlóképpen Brian Bondy is csatlakozik a Brave és a Basic Attention Token műszaki igazgatójaként. Bondy nagy tapasztalattal rendelkező mérnök, aki korábban a Mozilla vezető szoftvermérnökeként, a Corel Corporation szoftverfejlesztőjeként és a Khan Academy szoftverfejlesztési vezetőjeként dolgozott. Eich és Bondy együttesen több mint 50 év szoftverfejlesztési tapasztalattal rendelkeznek.

A Basic Attention Token honlapja összesen 16 csapattagot sorol fel, akik közül sokan rendelkeznek fejlesztői, mérnöki vagy kutatói háttérrel.

Mi teszi egyedivé a Basic Attention Tokent?
A Basic Attention Token elsődleges felhasználási esete a Brave Ads-en keresztüli hirdetési kampányok futtatásához használt fizetési token. 2020 novemberétől a hirdetőknek havi legalább 2500 dolláros hirdetésköltést kell vállalniuk ahhoz, hogy elindíthassák a kampányukat, de egy potenciálisan alacsonyabb limitekkel rendelkező önkiszolgáló platform jelenleg is készülőben van.

Jelenleg ezt a hirdetési költségvetést teljes egészében Basic Attention Tokenekben kell kifizetni, amelyeket a hirdetők különböző harmadik féltől származó csereplatformokon szerezhetnek be. Ebből a Brave egy kis jutalékot szed, a többit pedig a kiadók és a felhasználók között osztja szét.

A Basic Attention Token és a Brave Browser ökoszisztéma egyik fő megkülönböztető jegye, hogy olyan felhasználókat is képes jutalmazni (borravalót adni), akik még nem tagjai a hálózatnak – ez a weboldalakat és az egyes Twitter-felhasználókat egyaránt magában foglalja. Ezek a felhasználók ezután biztonságosan regisztrálhatnak a platformra, hogy összegyűjthessék a felhalmozott “borravalóka”.

Mind a Basic Attention Token, mind a Brave Browser jelentős felhasználói elfogadottságot ért el a bevezetésük óta. A Brave Browser 2020 októberében összesen 20,5 millió aktív havi felhasználóval rendelkezett, míg a Basic Attention Token jelenleg összesen több mint 368 000 egyedi pénztárca birtokában van.

Aktív felhasználók:

Dátum: 2022.07.09.

Ahhoz hogy brave jutalmat megkapd és tudj vele kereskedni szükséged lesz hozzá egy Gemini fiókra.