Cryptofalva

Minden ami kripto

Az oroszok 72%-a azt mondja, hogy még soha nem vásárolt Bitcoint: felmérés

Az oroszok 72%-a azt mondja, hogy még soha nem vásárolt Bitcoint: felmérés

Egy új felmérés arra utal, hogy Oroszországban nem ismerik a kriptót, mivel a megkérdezetteknek csak 6%-a rendelkezik jó ismeretekkel a kriptóról.

A kriptopénzek elfogadása Oroszországban nem halad túl gyorsan, mivel egy új felmérés szerint az oroszok túlnyomó többsége még soha nem vásárolt kriptót.

A svájci székhelyű Tangem kriptopénz tárca szolgáltató júliusban online felmérést végzett, hogy többet tudjon meg az oroszországi kriptopénz befektetőkről.

A 2100 válaszadó 72%-a állította, hogy soha nem vásárolt még kriptopénzeket, például Bitcoint (BTC), így az orosz kripto befektetők jelentős kisebbségben vannak.

A kripto befektetők közül mindössze a válaszadók 5%-a mondta azt, hogy az első kriptovásárlás után abbahagyta a vásárlást. A többi 23% jelezte, hogy továbbra is vásárol kriptot, átlagosan havi rendszerességgel.

Ugyanakkor a felmérésben résztvevők mindössze 9%-a jelezte, hogy negatívan viszonyul a kriptovalutákhoz, míg a válaszadók 45%-a nyilatkozott úgy, hogy pozitívan viszonyul a digitális valutákhoz, a fennmaradó 46% pedig semlegesen.

A felmérés szerint a „kereseti lehetőség” volt a legnagyobb pozitívum a kripto befektetésekkel kapcsolatban, a válaszadók 44%-a döntött a kripto befektetések mellett e tényező miatt. Másrészt a „fizikai fedezet hiánya” jelentette a legnagyobb aggodalmat, a válaszadók 68%-a mondta, hogy emiatt nem akar kriptót vásárolni.

Annak ellenére, hogy az oroszok túlnyomó többsége láthatóan nem ismeri a kripto befektetéseket, sokan fontolgatják a lehetőséget. A válaszadók 31 százaléka jelezte, hogy kész kriptót vásárolni a következő hat hónapban, míg 40 százalékuk azt állította, hogy még bizonytalan a kriptóba történő esetleges befektetésekkel kapcsolatban. A résztvevők mindössze 30%-a mondta azt, hogy a közeljövőben nem tervez kriptovásárlást.

Oroszország alacsony kriptoátvételi aránya összhangban van a tudatosság és a kriptooktatás alacsony szintjével. A Tangem adatai szerint a válaszadók mindössze 6%-a rendelkezett jó ismeretekkel a kriptóról, míg 80%-uk csak a fogalmat ismerte.

Az InDeFi vezérigazgatója, Szergej Mendelejev becslései szerint az aktív és passzív kriptohasználók száma Oroszországban jelenleg a teljes 144,4 milliós lakosság kevesebb mint 1%-át teszi ki. Szerinte ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Oroszországban nincsenek legális módszerek a kripto vásárlásához vagy eladásához, valamint a bankok által zárolt pénzeszközök kockázata miatt.

Másrészt egyes szakértők úgy vélik, hogy az oroszok az Orosz Nemzeti Bank devizakorlátozásai miatt fordultak a kriptopénzek felé. A TerraCrypto alapítója, Nikita Vassev állítólag azt mondta, hogy sok orosz stabilcoin és Bitcoin segítségével vitt ki készpénzt az országból, majd olyan országokban, mint Grúzia vagy az Egyesült Arab Emírségek, készpénzre váltották.

Az év elején a Kreml állítólag úgy becsülte, hogy az oroszok 2021 végére mintegy 200 milliárd dollár értékű kriptót birtokolnak. Egy másik tavalyi felmérés szerint az orosz befektetők 77%-a a Bitcoint preferálta az arannyal és a devizával szemben.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/72-of-russians-say-they-have-never-bought-bitcoin-survey