Cryptofalva

Minden ami kripto

Az Axie Infinity társalapítója azzal próbálja visszacsábítani a játékosokat, hogy „a természet gyógyító”

Az Axie Infinity társalapítója azzal próbálja visszacsábítani a játékosokat, hogy „a természet gyógyító”

Az Axie Infinity bukása

A Pokemon-ihlette játék a csúcson a konkurenciát is legyőzte. A @WuBlockchain által közzétett, 2021 novemberében készült grafikon szerint az Axie Infinity bevétele majdnem 3x nagyobb volt, mint a legközelebbi dApp, a dYdX, 191 millió dollárral az előző hónapban.

A kiugró hatás miatt az AXS governance token megközelítette az ATH-ját (157,75 $,) és a projekt megállíthatatlannak tűnt.

Márciusban azonban elszabadult a pokol, amikor kiderült, hogy hackerek ellenőrzésük alá vontak több validátort az Ethereum oldalláncán (Ronin), amelyen a játék futott. Ez 615 millió dollár elvesztéséhez vezetett az ETH és USDC tokenek lecsapolásával.

„A Ronin hídját kihasználva 173 600 Ethereumot és 25,5 millió USDC-t szereztek. A Ronin híd és a Katana Dex leállításra került.”

A közelmúltban kiderült, hogy a hackelés oka egy összetett LinkedIn adathalász séma volt, amely egy bonyolult tervet tartalmazott, hogy becsapják az Axie Infinity fejlesztő Sky Mavis vezető mérnökét.

A cselszövés több hamis interjút is tartalmazott, ami végül egy PDF-fájlon keresztül hivatalosan közölt nagylelkű állásajánlathoz vezetett. A PDF-fájl azonban kémprogrammal volt tele, amely a fájl megnyitásakor veszélyeztette a mérnök számítógépét. Ez olyan belépési pontot kínált, amelynek eredményeképpen a hackerek átvették az irányítást a kilenc hálózati validátor közül négy felett.

A közelmúltban a Ronin Bridge újra megnyílt, a fejlesztők pedig igyekeztek hangsúlyozni a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát, az azóta megtörtént ellenőrzési eljárásokat és az új „Land Staking” funkciót.

Visszatérés a készülődésben?

A márciusi hackelés pusztító következményekkel járt a projektre nézve. Az alábbi diagram szerint az Axie Infinity napi eladási volumene 2021. november 4-én 40,8 millió dollárral érte el a csúcsot, majd ezt követően hirtelen visszaesés következett be.

Ez azt jelzi, hogy a felhasználók már a hack előtt is elvesztették az érdeklődésüket a játék iránt. Ez több dologra vezethető vissza. Először is, a játékhoz egy három Axie-ból álló csapatra van szükség, még a legolcsóbbak megvásárlása is körülbelül 1000 dollárt jelentett akkoriban.

Aztán ott volt a Smooth Love Potion (SLP) játékbeli valuta csökkenő ára is. Egy frissítés, amely jelentősen csökkentette a napi SLP jutalmakat, nem segített a helyzeten.

„Például egy átlagos játékos körülbelül 1,5kmmr-rel 50 SLP-t kereshet a jelenlegi 0,0268 dolláros árfolyamon. Ez borzasztóan rossz hozam 1 óra játékidőért”.

Mindazonáltal a bizalom újjáépítése és az újrakezdés érdekében Nguyen azt tweetelte, hogy „a természet gyógyul”, vagyis az értékesítési volumenre, a letöltésekre és a földtétekre vonatkozó mérőszámok azt sugallják, hogy a dolgok fordulnak.

A visszatérés jelentős tényezője az SLP ára. A csúcson az SLP közel 0,40 dolláron volt jegyezve. A jelenlegi 0,00403565 dolláros árral azonban lefelé irányuló nyomás nehezedik a játékra való ösztönzésre.

Hogy a földtelepítés jelentősen ellensúlyozni tudja-e ezt a nyomást, azt még meg kell nézni. A land stakinggel a felhasználók az AXS tokent teszik fel az AXS jutalmakért.

Fordítva: https://cryptoslate.com oldalról
Eredeti cikk: https://cryptoslate.com/axie-infinity-co-founder-attempts-to-entice-players-back-by-saying-nature-is-healing/