Cryptofalva

Minden ami kripto

Az amerikai demokraták több információt akarnak az ügynökségek kriptobányászati adatgyűjtéséről

Az amerikai demokraták több információt akarnak az ügynökségek kriptobányászati adatgyűjtéséről

Elizabeth Warren és hét másik demokrata képviselő tudni akarja, hogy a Környezetvédelmi Hivatal és az Energiaügyi Minisztérium mennyit tud a kriptobányászat energiaköltségeiről.

Michael Regan, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalának igazgatója és Jennifer Granholm energiaügyi miniszter február 6-án újabb levelet kapott a kriptovaluta-bányászat környezeti hatásairól. Nyolc demokrata törvényhozó, élükön Elizabeth Warrennel ezúttal a tisztviselőkhöz fordult.

A nyolc törvényhozó tudomásul vette a hivatalos levelekre adott korábbi válaszokat, amelyekben az ügynökségek információgyűjtési jogkörét firtatták a kriptobányászatban felhasznált energiával kapcsolatban. Most egy sor kérdést tettek fel az információgyűjtéssel és a kapott információk felhasználásával kapcsolatos gyakorlati kérdésekkel. Ezt írták:

„Az éghajlatváltozás válságának fontossága, valamint a kriptobányászat gyors növekedése az Egyesült Államokban átfogó kötelező közzétételi és adatgyűjtési rendszert diktál. Ezért sürgetjük az Önök ügynökségeit, hogy működjenek együtt a kriptóbányászat energiafelhasználására és környezeti hatásaira vonatkozó információk hiányának orvoslása érdekében, és a lehető leggyorsabban írják elő ezen információk kötelező bejelentését a kriptobányászoktól.”

A levél szerzői – Warren, a szenátus bankbizottságának tagja, Sheldon Whitehouse, Edward Markey és Jeff Merkley szenátorokkal, valamint Jared Huffman, Rashida Tlaib, Katie Porter és Richard Durbin képviselőkkel együtt – az Energiaügyi Minisztérium Energy Star programjának elérhetőségéről és a minisztérium esetleges technikai segítségnyújtásáról is kérdezték a kriptobányászok befogadását fontolgató közösségeket. Március 6-ig adtak időt a címzetteknek a válaszadásra.

Warren a kriptopénz-ipar hangos kritikusa, aki levelet írt az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelőnek, Gary Genslernek az ügynökség kriptopénzek szabályozására vonatkozó hatásköréről, valamint Michael Hsu pénzügyminiszterhez, aki arra kérte, hogy vonja vissza a bankoknak szóló, a kriptopénzek kezelésére vonatkozó útmutatást, és csatlakozzon egy tárcaközi szabályozási kezdeményezéshez.

Regan más leveleket is kapott a törvényhozóktól a kriptopénzekkel kapcsolatban. Miután tavaly kapott egy kripto-kritikus levelet, amelyet Huffman és 22 másik törvényhozó írt alá, további 14 kongresszusi képviselő küldött neki egy levelet, amelyben támogatta a kripto iparágat.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/lawmakers-write-to-us-officials-about-crypto-energy-usage-information-gathering