Cryptofalva

Minden ami kripto

A SEC elutasítja a John McAfee elleni kereseteket, bírságot szab ki a bűntársára az ICO promo miatt

A SEC elutasítja a John McAfee elleni kereseteket, bírságot szab ki a bűntársára az ICO promo miatt

Október 5-én a SEC azt állította, hogy McAfee és Watson ICO-befektetéseket népszerűsítettek a Twitteren anélkül, hogy felfedték volna, hogy ezekért fizetést kaptak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2020. október 5-én jogerős ítéletet kapott a néhai vállalkozó John McAfee és bűntársa, Jimmy Gale Watson, Jr. ellen egy (ICO) promóciós rendszer miatt.

Az eredeti panaszban a SEC azt állította, hogy McAfee és Watson ICO-befektetéseket népszerűsítettek a Twitteren anélkül, hogy felfedték volna, hogy részesülnek belőle. Watson állítólag segített McAfee-nek az ICO-kibocsátókkal folytatott promóciós tárgyalásokban és a kriptofizetések készpénzre váltásában, egyéb pump-and-dump vádak mellett.

A New York déli körzetének amerikai kerületi bírósága bűnösnek találta Watsont a törvénysértésben, és 375 934,86 dolláros halmozott bírságot szabott ki. Emellett Watsont eltiltották az ICO-val kapcsolatos kibocsátásban, vásárlásban, felajánlásban vagy értékesítésben való részvételtől. A peres eljárás megállapítja:

„Ez a felszólítás azonban nem akadályozza meg Watsont abban, hogy saját személyes számláira értékpapírokat vásároljon vagy adjon el.”

A küszöbön álló ügy lezárásaként a SEC McAfee-vel szembeni követeléseit elutasították, miután a Bizottság benyújtotta a hírhedt vállalkozó halálhírét.

Az amerikai pénzügyminisztérium a nyilvánosság hozzájárulását kérte, hogy az elnöknek szóló jelentésbe beépítse a digitális eszközöknek a pénzügyi és fizetési infrastruktúrára gyakorolt lehetséges hatásait. Nellie Liang, a pénzügyminisztérium belföldi pénzügyekért felelős államtitkára a kérdéssel kapcsolatos véleményét megosztva kijelentette:

„A fogyasztók számára a digitális eszközök potenciális előnyökkel – például gyorsabb fizetésekkel -, de potenciális kockázatokkal is járhatnak, beleértve a csalásokkal és átverésekkel kapcsolatos kockázatokat.”

Ezért Liang reméli, hogy az amerikaiak és a piaci szereplők hozzájárulása révén jobban megérti a kriptoeszközök mainstreamingjének hatásait.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/sec-dismisses-claims-against-john-mcafee-fines-accomplice-for-ico-promo