Cryptofalva

Minden ami kripto

A Fantom közösség szavaz arról, hogy az égetési díjból finanszírozzák-e a projekteket

A Fantom közösség szavaz arról, hogy az égetési díjból finanszírozzák-e a projekteket

A Fantom közössége jelenleg szavaz arról, hogy létrehozzon-e egy alapot a hálózat ökoszisztémájában működő projektek támogatására, amelyet a jelenleg elégetett tranzakciós díjakból finanszíroznak.

A szavazás alapja egy irányítási javaslat, amelyet a Fantom Alapítvány üzleti fejlesztési igazgatója, Sam Harcourt nyújtott be. A javaslat egy láncon belüli ökoszisztéma-támogató trezor létrehozását szorgalmazza, amely a Fantom Opera hálózaton belüli projektek, ötletek és egyéb javaslatok finanszírozására szánt alapokat tartana.

Ez a trezor a Fantom-hálózat tranzakciós díjaiból fog forrásokat gyűjteni. Konkrétan, az egyébként elégetett díjak egyharmada – ez az a hely, ahol a tranzakciós díjakat megsemmisítik, ahelyett, hogy a hálózat hitelesítőjéhez kerülnének – a trezor finanszírozására megy majd.

A javaslatról szóló szavazás július 5-én kezdődött és október 3-án ér véget. Hozzá lehet férni az fWalleten, a Fantom alapértelmezett pénztárcáján keresztül. Jelenleg a szavazók támogatják a szavazást, de a részvételi arány még csak 2,78%-os, így ez még korai időszak. Látni kell, hogy ez 55%-ra emelkedik, hogy elérje a küszöböt.

A Fantom Opera hálózat jelenleg az összes tranzakciós díj 30%-át égeti el, hogy dezinflációs nyomást gyakoroljon az FTM-re, a hálózat natív érméjére. Harcourt javaslata, ha elfogadják, csökkenteni fogja a napi szinten elégetett FTM mennyiségét.

A Fantom különdíjas szerződése (SFC) őrzi a trezornak szánt pénzeszközöket. Az SFC felelős a jutalmak szétosztásáért a stakerek és delegátorok között a hálózaton.

Az irányítási javaslat szerint a páncélteremből támogatást igénylő projekteknek a hálózat irányítási portálján keresztül kell majd kérelmet benyújtaniuk az fWallet segítségével. A közösség ezután szavazni fog arról, hogy a kérésnek helyt adnak-e vagy sem.

Ha a kérelmet elfogadják, az alapítvány a LlamaPayhez hasonló, láncon belüli tranzakció-automatizálási szolgáltatásokon keresztül fizeti ki a támogatás összegét. Az alapítvány azt is elmondta, hogy azon fog dolgozni, hogy létrehozza saját automatizált fizetési funkcióját a trezor számára.

Fordítva: https://www.theblock.co/ oldalról
Eredeti cikk:
https://www.theblock.co/post/156122/fantom-community-voting-on-whether-to-use-burn-fee-to-fund-projects?utm_source=coinmarketcap&utm_medium=rss