Cryptofalva

Minden ami kripto

A CoinShares elindítja a Deutsche Boerse Xetra-n a staked Algorand ETP-t

A CoinShares elindítja a Deutsche Boerse Xetra-n a staked Algorand ETP-t

Az új Algorand ETP a CoinShares DOT, XTZ, ADA, SOL, ATOM és MATIC kriptovalutákat tartalmazó staked ETP-k családjához csatlakozik.

A CoinShares jelentős európai kriptopénz befektetési vállalkozás egy új, fizikailag fedezett, Algorand alapú ETP-vel bővíti tőzsdén kereskedett termékeit (ETP).

A CoinShares csütörtökön bejelentette, hogy a német Deutsche Boerse tőzsdeüzemeltető által működtetett elektronikus kereskedési platformon, a Xetra-n jegyzi a fizikailag fedezett, staked Algorand ETP-jét.

A CoinShares Physical Staked Algorand névre keresztelt új kripto befektetési termék a Xetra-n RAND ticker alatt fog kereskedni. Az ETP-t a CoinShares saját technológiai platformja, a Galata teszi lehetővé, hogy a befektetők részesüljenek az Algorand blokklánc-biztonságban való részvételhez kapcsolódó 2%-os staking jutalomból.

Az új Algorand ETP a CoinShares olyan blokklánc-hálózatokat és kriptovalutákat, mint a Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA), Solana (SOL), Cosmos (ATOM) és Polygon (MATIC) tartalmazó staked ETP-kínálatának családjához csatlakozik.

A 2017-ben létrehozott Algorand blokklánc egy decentralizált hálózat és infrastruktúra, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a proof-of-stake (PoS) blokklánc továbbfejlesztett változatát, amelyet tiszta PoS-nek (PPoS) neveznek. Sok PoS hálózattal ellentétben a hálózat bármelyik tagja hitelesítővé válhat, a minimálisan szükséges tét 0,1 Algorand (ALGO), azaz 0,03 dollár.

A CoinShares Physical Staked Algorand elindítása a folyamatban lévő medvepiac és az elmúlt hónapok rendkívüli volatilitása közepette történik, amikor a teljes piaci kapitalizáció az 1 billió dolláros határ alatt áll.

„A digitális eszközpiacokon az elmúlt hetekben tapasztalt volatilitás ellenére bátorít bennünket a termékeink iránt tapasztalt kereslet, különösen a csődhelyzetben lévő, fizikailag fedezett, staked ETP-k választéka iránt” – mondta Townsend Lansing, a CoinShares termékvezetője.

Az indítás a június végén Európában véglegesített Markets in Crypto Assets (MiCA) szabályozást követő pozitív szabályozási hírek hátterében történik, jegyezte meg Lansing, hozzátéve:

„Úgy látjuk, hogy a [MiCA] fantasztikus első lépés a digitális eszközökre vonatkozó átfogó és átlátható szabályozási rendszer felé.”

Az Algorand ETP bevezetésére nem sokkal azután kerül sor, hogy a CoinShares július 4-én bejelentette a Napoleon Asset Management felvásárlását. A felvásárlás lehetővé tette a CoinShares számára, hogy az alternatív befektetési alapkezelőkről szóló irányelvnek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, amellett, hogy a kripto ETP-k kibocsátójaként is jelentős pozíciót tölt be.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/coinshares-launches-staked-algorand-etp-on-deutsche-boerse-xetra