Cryptofalva

Minden ami kripto

A Bank of Spain zöld utat ad a Binance-nek

A Bank of Spain zöld utat ad a Binance-nek

A spanyol jegybank a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Binance-t, mint engedélyezett virtuális valutaplatformot vette fel a nyilvántartásába. A platformnak meg kell felelnie a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni előírásoknak ahhoz, hogy az országbeli engedélyét fenntarthassa.

A költségvetési rendeletek betartása

A Binance pénteken tweetelte, hogy a regisztráció lehetővé tette a platform számára, hogy a Spanyol Bank által előírt szabályozásokkal együttműködve kripto-eszköz csere- és letéti műveleteket végezzen Spanyolországban. A platformnak jelenleg világszerte mintegy 120 millió felhasználója van, és a kereskedési volumen alapján a legnagyobb kriptotőzsde.

A nyilvántartásba vett pénzügyi szolgáltatóknak meg kell felelniük a pénzmosási és terrorizmusfinanszírozási tevékenységre vonatkozó szabályoknak. A helyi hatóságok szerint azonban nem fogják felügyelni a regisztrált platformok pénzügyi és működési kockázatait. A központi bank azt is leszögezi, hogy a nyilvántartásba való felvétel nem jelenti azt, hogy egy szervezet tevékenységét jóváhagyják.

A Binance spanyolországi jóváhagyása a harmadik Európában, miután a francia és olasz hatóságok májusban zöld utat adtak a tőzsdének, hogy kriptovaluta-szolgáltatásokat nyújtson. A platform Németországban is hasonló engedélyt kért.

Eközben a Binance-t az Egyesült Államok, Kanada, Hongkong, Nagy-Britannia, Japán, Izrael és Dél-Afrika szabályozói és bűnüldöző szervei vizsgálják. A kapcsolódó ügyekben a Binance korábban visszavonta működését Ausztráliából és Szingapúrból, Malajziában pedig potenciális betiltás előtt áll.

Új szabályozási keret

Az Európai Unió új szabályozási kereten dolgozik, hogy megszelídítse a kriptoszektor változékony piacát. Amint arról a Reuters beszámolt, a kriptopénzekkel foglalkozó vállalatoknak engedélyt kell majd szerezniük, és ügyfélvédelmi garanciákat kell nyújtaniuk, mielőtt engedélyezik számukra a digitális valuták kibocsátását vagy értékesítését az EU-ban.

Mivel a kriptovaluták még mindig nagyrészt szabályozatlanok, az EU-ban nincs határokon átnyúló jóváhagyás a kriptopénz-szolgáltatásokra, de ez várhatóan 2023-ban változni fog, amikor az új szabályozás minden tagállamban hatályba lép.

A jelenlegi szabályozás szerint az Európai Unióban a nemzeti szolgáltatóknak csak a pénzmosás ellenőrzését kell igazolniuk.

Az Európai Parlament egyik francia képviselője sürgette a francia piacfelügyeleti hatóságot, hogy vizsgálja felül a Binance működésének jóváhagyásáról szóló májusi döntését, hivatkozva a Reuters nemrégiben a platformon folyó pénzmosással kapcsolatos vizsgálatára. A jelentésből kiderült, hogy a Binance-t legalább 2,35 milliárd dollár pénzmosására használták.

Fordítva: https://dailycoin.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://dailycoin.com/bank-of-spain-gives-binance-the-green-light/