Cryptofalva

Minden ami kripto

Szerző: admin

KuCoin regisztráció

Mi az a KuCoin?

Ez a platform nagyon fiatal. Nézzük meg közelebbről ennek a platformnak a történetét, valamint azt, hogy mi teszi egyedivé.

A platform története

A KuCoin még 2017-ben jött létre. A Binance-hez hasonlóan azonban gyorsan bizonyított, és jelentős számú felhasználót nyert meg.

A KuCoin projektet megelőzően létezett egy másik, Kubi.com néven ismert platform, amely 2013-ra nyúlik vissza. Az eredeti Kubi.com csapata volt az, amelyik valójában elkezdte megtervezni a KuCoin technikai felépítését.

Mivel a kínai szabályozási feltételek nem voltak kedvezők a tőzsdei platformok számára, a vállalat úgy döntött, hogy Hongkongba költözik, ami lehetővé tette számukra a nemzetközivé válást.

Mit kínál a KuCoin?

A Binance-t ismerők számára a KuCoin könnyen használható, mivel sok hasonlóságot mutat a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjével. A KuCoin elsősorban egy tőzsde, vagyis elsősorban kriptovaluták cseréjével foglalkozik. Előnye a Binance-szel szemben, hogy több devizapárt kínál. Míg a Binance a teljes érmepiac egy kis részére korlátozódik, addig a KuCoin arról ismert, hogy rendszeresen új kriptopénz párokat ad hozzá.

Hogyan hozhatok létre KuCoin fiókot?
Most, hogy már többet megtudhatsz a KuCoinról, valamint a platform előnyeiről és hátrányairól, rátérhetünk a számla létrehozására.

A KuCoinon való regisztráció nagyon egyszerű. Először is, el kell látogatnod a platform hivatalos weboldalára.

Amint a kezdőlapon vagy, győződj meg róla, hogy a beállításokat a saját nyelvedre változtatod. A nyelvet a kezdőlap jobb felső sarkában található doboz segítségével lehet megváltoztatni. Ha szeretnéd, élhetsz a lehetőséggel a pénznem megváltoztatására is.

Ezután kattints a “Regisztráció” gombra, amely közvetlenül a nyelvkiválasztó gomb felett található, hogy elérd a regisztrációs űrlapot.

Kétféleképpen is regisztrálhatsz: vagy a telefonszámoddal, vagy az e-mail címeddel. Ha a telefonos módszert választod, add meg a telefonszámodat, majd kattints a “Kód elküldése” gombra. A platform ezután elküldi neked az ellenőrző kódot, amelyet be kell írnod a közvetlenül alatta lévő mezőbe.

Ha az e-mailes lehetőséget választod, add meg a platformnak az e-mail címedet, és kattints a “Kód küldése” gombra, vagyis megkapod a kódot az e-mail címedre.

A kód beérkezése és beírása után a platform megkéri, hogy állítsd be a jelszavad. Ne feledd, hogy az áthúzott szemre kattintva láthatod a jelszavad, és meggyőződhetsz róla, hogy helyesen írtad-e be. Ha van ajánló kódod, akkor azt is beírhatod, egyébként figyelmen kívül hagyhatod ezt a mezőt.

Még ha sokan nem is vesződnek a “Felhasználási feltételek” elolvasásával, és egyszerűen bejelölik a jelölőnégyzetet, hogy megértették azokat, mi mégis azt javasoljuk, hogy olvasd át őket.

Miután kitöltötted a mezőket, kattints a “Regisztráció” gombra a fiókod létrehozásához.

Jó tudni: Ha az e-mail címeddel regisztráltál, a fiók biztonsági oldalára lépve bármikor megadhatod a telefonszámodat a platformon, és fordítva.

Bejelentkezés a KuCoin fiókodba

Most, hogy a fiókodat létrehoztad, nézzük meg, hogyan jelentkezhetsz be a platformra. Ehhez egyszerűen kattints a “Bejelentkezés” gombra. Ezután add meg az e-mail címedet vagy telefonszámodat, valamint a jelszavad.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a platformhoz QR-kóddal is be tudsz jelentkezni. Kattints a “QR-kóddal” gombra a beolvasandó kód megtekintéséhez. Ezzel a lehetőséggel okostelefonoddal csatlakozhatsz a platformhoz a KuCoin alkalmazáson keresztül.

KuCoin fiók biztonsága

Most, hogy már rendelkezel KuCoin fiókkal, nézzük meg, hogyan tervezték a platformot, hogy a lehető legbiztonságosabb lehessen a fiókod.

Mielőtt elkezdenéd a kereskedést a KuCoinon, javasoljuk, hogy vess egy pillantást a “Számla biztonsága” oldalra. Ezt úgy érheted el, hogy az egeret a profilképed felé mozgatod. Látni fogod, hogy a KuCoin számos olyan funkciót kínál (némelyik kötelező), amelyek lehetővé teszik, hogy megvédd a pénzed.

Kétfaktoros hitelesítés (2FA)


A fiókbiztonság tekintetében a KuCoin más platformokhoz hasonlóan kétfaktoros hitelesítést kínál. A kétfaktoros hitelesítés, más néven 2FA fő célja a fiók biztonságának javítása. Ennek a nagyon fontos biztonsági funkciónak az aktiválásával a platform csak akkor engedélyezi a hozzáférést, ha a fiók létrehozásakor beállított jelszóval, valamint egy olyan kóddal jelentkezel be, amelyet egy olyan alkalmazásban találsz, mint a Google Authenticator. Ez a második kód ideiglenes és véletlenszerűen generált az okostelefonodon.

A 2FA-nak köszönhetően jelentősen csökken a fiókod feltörésének kockázata, mivel a hackereknek vagy más rosszindulatú személyeknek a hitelesítő adatok és az okostelefonod birtokában kell lenniük, mielőtt hozzáférhetnének a fiókodhoz. A 2FA megvalósításának lehetőségei közül a Google Authenticator a leggyakrabban használt jelkódgeneráló alkalmazás.

Ahhoz, hogy fiókodat a Google Authenticatorral védd meg, először töltsd le az alkalmazást (Android és iOS rendszereken egyaránt elérhető). Ezután a “Biztonsági beállítások” fülön, amely a “Fiókbiztonság” gombra kattintva érhető el, menj a “Google-ellenőrzés” menüpontra, majd kattints a “Beállítás” gombra. Szkenneld be a weboldalon található QR-kódot, vagy írd be a titkos kulcsot a Google Authenticator alkalmazásba. A KuCoin oldalán kapsz egy ellenőrző kódot, amit be kell írnod, majd az “Aktiválás” gombra kattintva.

Vedd figyelembe, hogy az ellenőrző kulcsot a Google vagy a KuCoin nem tárolja. Szánj tehát időt arra, hogy leírd egy papírra, hogy szükség esetén vissza tudd állítani a Google 2FA-t. Ez azért lényeges, mert ha elveszted a Google Authenticator-fiókodhoz való hozzáférést, csak az ellenőrző kulcs segítségével tudod visszaszerezni az eszközeidet.

Jó tudni: A KuCoin más módon is lehetővé teszi a 2FA-t, például SMS-kóddal, de ez a módszer nem ajánlott.

A Trading jelszó

Ez egy kötelező lépés a kereskedési tevékenység megkezdése előtt. Egyszerűen fogalmazva, a KuCoin számládnak két jelszava van. Az első a fiókba való bejelentkezésre vonatkozik – a fiók létrehozásakor beállított jelszó. A második, az úgynevezett “kereskedési jelszó” lehetővé teszi a tranzakciók végrehajtását. Alapvetően a kereskedés megkezdéséhez másodszor is igazolnod kell a KuCoin felé a személyazonosságodat.

Még mindig a “Biztonsági beállítások” fülön menj a “Kereskedési jelszó” menüpontra. A platform egy hatjegyű kód beállítását kéri. Ez a kód lehetővé teszi a kereskedés megkezdését. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor bejelentkezel a fiókodba, ezt a kódot kell megadnod a tranzakciók befejezéséhez. Vegye figyelembe, hogy egy kereskedési munkamenet csak két órán keresztül aktív.

Személyazonosság ellenőrzése

Más jól ismert platformokhoz, mint például a Binance és a Coinbase, a KuCoin is igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni a tranzakciókat a személyazonosság ellenőrzésével. Ez a személyazonossági ellenőrzés személyes adatok megadásával és igazoló dokumentumok benyújtásával jár. Ennek van egy neve: KYC, ami az “Ismerd meg az ügyfeled” rövidítése.

Felhívjuk figyelmed, hogy a KuCoin székhelye miatt a KuCoin nem köteles a törvény szerint kérni a személyazonosságod igazolását. Így a KYC ellenőrzése nem kötelező a platformon való kereskedéshez.

Azzal, hogy azonosítod magad, képes leszel az alábbiakra:

Megnövelt napi kifizetési limitet kaphatsz
Megnövelt napi kifizetési limitet kaphatsz
100-szoros tőkeáttétellel kereskedhetsz
Növelheted a napi kereskedési limited

Személyazonosságod igazolásához el kell menned a “KYC Verification” fülre, amelyet először a “Account Security” oldalra lépve érhetsz el, vagy közvetlenül a “KYC Verification”-re kattintva, miután a kurzort a profilképe fölé vitted. Ez átirányít egy olyan oldalra, amely megmutatja a jelenlegi előnyeid, valamint azokat, amelyekben személyazonosságod igazolásával részesülhetsz.

Indítsd el az ellenőrzést a “Start Verification” (Ellenőrzés megkezdése) gombra kattintva. A platform ezután számos további információt fog kérni tőled:

A lakóhelyed szerinti ország
Teljes neved
Személyazonosító okmány: útlevél vagy jogosítvány.
Emellett be kell jelölnöd azt a négyzetet, amely szerint egyetértesz a “Felhasználó személyazonosságának hitelesítési nyilatkozatával”. Ne felejtsd el elolvasni, mielőtt beleegyezel.

Az adatok kitöltése után kattints a “Küldés” gombra. Az általad megadott adatok ellenőrzése legfeljebb öt napot vesz igénybe. Miután elkészült, kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt a KuCoin-tól.

Regisztráció

Anonim váltás Monero XMR használatával

Monero (XMR) váltás Bitcoinra (BTC) anonim módon
A következő kripto walletekre van szükséged

 • Monero tárca: https://www.getmonero.org/
 • Exodus tárca: https://www.exodus.com/
 • KuCoin tárca: https://www.kucoin.com (Regisztráció)
  KuCoin kifizetési limit 24 órán belül: 1BTC (csak email cím validálással)
  Exodus átváltási limit 1 tranzakcióban: kb. 45,000 USD (Díj: kb. 3%)
 1. Ha nincs Monero tárcád, töltsd le.
  https://www.getmonero.org/
 2. Készíts egy Exodus pénztárcát, töltsd le.
  https://www.exodus.com/
 3. Készíts egy KuCoin tárcát.
  https://www.kucoin.com

Folyamat:

 1. Küldd az XMR-t az Exodus tárca címére.
 2. Váltsd át az XMR-t Bitcoinra (vagy más kriptovalutára).
 3. Küldés az Exodusból egy másik Bitcoin címre (KuCoin bitcoin címre)
 4. KuCoin kripto tőzsdéről ki is kérheted amibe akarod. /KuCoin email verifikálás után szükséged lesz a kétfaktoros Google Auth applikáció beállítására a kiutaláshoz/ amennyiben nem szeretnél email címen kívül mást is megadni./
 5. Kész.

  A váltás fordítva is anonim lesz amint XMR-re váltod és onnan elküldöd.
  XMR (Exodus) -> Monero desktop wallet -> KuCoin monero wallet -> Kész

Az oroszok 72%-a azt mondja, hogy még soha nem vásárolt Bitcoint: felmérés

Egy új felmérés arra utal, hogy Oroszországban nem ismerik a kriptót, mivel a megkérdezetteknek csak 6%-a rendelkezik jó ismeretekkel a kriptóról.

A kriptopénzek elfogadása Oroszországban nem halad túl gyorsan, mivel egy új felmérés szerint az oroszok túlnyomó többsége még soha nem vásárolt kriptót.

A svájci székhelyű Tangem kriptopénz tárca szolgáltató júliusban online felmérést végzett, hogy többet tudjon meg az oroszországi kriptopénz befektetőkről.

A 2100 válaszadó 72%-a állította, hogy soha nem vásárolt még kriptopénzeket, például Bitcoint (BTC), így az orosz kripto befektetők jelentős kisebbségben vannak.

A kripto befektetők közül mindössze a válaszadók 5%-a mondta azt, hogy az első kriptovásárlás után abbahagyta a vásárlást. A többi 23% jelezte, hogy továbbra is vásárol kriptot, átlagosan havi rendszerességgel.

Ugyanakkor a felmérésben résztvevők mindössze 9%-a jelezte, hogy negatívan viszonyul a kriptovalutákhoz, míg a válaszadók 45%-a nyilatkozott úgy, hogy pozitívan viszonyul a digitális valutákhoz, a fennmaradó 46% pedig semlegesen.

A felmérés szerint a “kereseti lehetőség” volt a legnagyobb pozitívum a kripto befektetésekkel kapcsolatban, a válaszadók 44%-a döntött a kripto befektetések mellett e tényező miatt. Másrészt a “fizikai fedezet hiánya” jelentette a legnagyobb aggodalmat, a válaszadók 68%-a mondta, hogy emiatt nem akar kriptót vásárolni.

Annak ellenére, hogy az oroszok túlnyomó többsége láthatóan nem ismeri a kripto befektetéseket, sokan fontolgatják a lehetőséget. A válaszadók 31 százaléka jelezte, hogy kész kriptót vásárolni a következő hat hónapban, míg 40 százalékuk azt állította, hogy még bizonytalan a kriptóba történő esetleges befektetésekkel kapcsolatban. A résztvevők mindössze 30%-a mondta azt, hogy a közeljövőben nem tervez kriptovásárlást.

Oroszország alacsony kriptoátvételi aránya összhangban van a tudatosság és a kriptooktatás alacsony szintjével. A Tangem adatai szerint a válaszadók mindössze 6%-a rendelkezett jó ismeretekkel a kriptóról, míg 80%-uk csak a fogalmat ismerte.

Az InDeFi vezérigazgatója, Szergej Mendelejev becslései szerint az aktív és passzív kriptohasználók száma Oroszországban jelenleg a teljes 144,4 milliós lakosság kevesebb mint 1%-át teszi ki. Szerinte ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Oroszországban nincsenek legális módszerek a kripto vásárlásához vagy eladásához, valamint a bankok által zárolt pénzeszközök kockázata miatt.

Másrészt egyes szakértők úgy vélik, hogy az oroszok az Orosz Nemzeti Bank devizakorlátozásai miatt fordultak a kriptopénzek felé. A TerraCrypto alapítója, Nikita Vassev állítólag azt mondta, hogy sok orosz stabilcoin és Bitcoin segítségével vitt ki készpénzt az országból, majd olyan országokban, mint Grúzia vagy az Egyesült Arab Emírségek, készpénzre váltották.

Az év elején a Kreml állítólag úgy becsülte, hogy az oroszok 2021 végére mintegy 200 milliárd dollár értékű kriptót birtokolnak. Egy másik tavalyi felmérés szerint az orosz befektetők 77%-a a Bitcoint preferálta az arannyal és a devizával szemben.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/72-of-russians-say-they-have-never-bought-bitcoin-survey

Monero (XMR) vétel-eladás

A LocalMonero az XMR közösség legnagyobb, legmegbízhatóbb és legjobban bevált P2P Monero cseréje. Náluk nincs KYC-ellenőrzés – egyszerűen vásárolhatsz Monerót névtelenül, személyazonossági ellenőrzés nélkül PayPal-lel, hitelkártyával, ajándékkártyával, készpénzzel vagy válthatsz Bitcoint Monerora.

A Victoriai rendőrség “nagyobb hatalmat” kap a bűnözőktől származó kriptopénzek lefoglalásához

Az új törvényjavaslat arra is kötelezi a kriptopénz-tőzsdéket, hogy átadják azokat az információkat, amelyek segíthetik a rendőrséget a bűnügyi nyomozásban.

Az ausztráliai victoriai rendőrség hamarosan új hatásköröket kap arra, hogy kriptopénzeket és digitális eszközöket foglaljon le a bűnözőktől, valamint arra kényszerítse a platformokat, hogy átadják a gyanúsítottakról szóló információkat.

Daniel Andrews victoriai miniszterelnök kedden kiadott közleménye szerint a Major Crime and Community Safety Legislation Amendment Bill 2022 (jelentős bűncselekményekre és közösségi biztonságra vonatkozó jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat) keretében kedden új törvényeket terjesztettek a parlament elé, amelyek célja a szervezett bűnözés visszaszorítása az államban.

Az új törvényjavaslat várhatóan “nagyobb hatalmat” ad a hatóságoknak a digitális eszközök azonosítására és lefoglalására, válaszul a kriptovaluták szervezett bűnözés általi növekvő használatára.

A törvények fenntartása azt is megköveteli majd, hogy a kriptotőzsdék a bankokhoz hasonlóan információkat tegyenek közzé a bűnügyi nyomozások segítése érdekében:

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

“Képesek lesznek arra, hogy a kriptopénz platformokat arra kényszerítsék, hogy átadják a gyanúsítottakról szóló információkat, ahogyan jelenleg a bankoknak kell, és lefoglalják a digitális “pénztárcákat”.”

Emellett a rendőrségnek nagyobb jogkört biztosít a házkutatási parancsok végrehajtása során az elektronikus adatok megszerzésére, és a bűncselekmény áldozatainak kártalanítására könnyebben hozzáférhetővé teszi a bűnözők “elkobzott vagyonát”.

A Cointelegraphnak nyilatkozva Michael Bacina, a Piper Alderman digitális eszközökre szakosodott szakértője elmondta, hogy mivel a törvényjavaslat szövegét még nem hozták nyilvánosságra, az egyik kihívást a digitális eszközökre vonatkozó jogalkotás körül látja, amikor az állam- és szövetségi határokat is átlép:

“A digitális eszközökre vonatkozó jogalkotás egyik kihívása az, hogy az állami joghatóság gyakran megáll a határon, ezért a különböző államok és országok közötti következetes megközelítés biztosítása kiemelkedően fontos.”

Bacina azt is megjegyezte, hogy a rendőrségnek “megfelelő képzésre lesz szüksége a digitális pénztárcák lefoglalásának és magánkulcsainak biztosításának technológiájával kapcsolatban”. Kijelentette továbbá, hogy a bűnözők digitális eszközökkel folytatott tranzakciói “értékes eszközt jelentenek a rendőrség számára a bűnözés elleni küzdelemben, mivel a tranzakciók megváltoztathatatlan nyomot hagynak egy nyilvános főkönyvben, amelyet rendkívül nehéz utólag megváltoztatni”.

Anthony Carbines victoriai rendőr miniszter elismerte, hogy a bűnözők folyamatosan fejlesztik stratégiáikat, és megjegyezte, hogy “ugyanilyen gyorsan kell felhatalmaznunk a rendőrséget, hogy reagálni tudjon a bűncselekmények új módozataira”.

Az év elején a Chainalysis nevű népszerű kriptomegfigyelő eszköz becslése szerint 2022 elejétől legalább 10 milliárd dollár értékű kriptopénz van illegális tevékenységgel összefüggésbe hozható tárcacímeken.

Bacina ugyanakkor kijelentette, hogy az elemző cég jelentése szerint a kriptoeszközök ökoszisztémájában a legalacsonyabb arányban van jelen az illegális használat, “így a digitális eszközök illegális használatának további csökkentése csak nagyobb bizalmat kelthet a digitális eszközök és kriptopénzek ökoszisztémájában”.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/victorian-police-to-get-greater-power-to-seize-crypto-assets-from-criminals

A SEC elutasítja a John McAfee elleni kereseteket, bírságot szab ki a bűntársára az ICO promo miatt

Október 5-én a SEC azt állította, hogy McAfee és Watson ICO-befektetéseket népszerűsítettek a Twitteren anélkül, hogy felfedték volna, hogy ezekért fizetést kaptak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2020. október 5-én jogerős ítéletet kapott a néhai vállalkozó John McAfee és bűntársa, Jimmy Gale Watson, Jr. ellen egy (ICO) promóciós rendszer miatt.

Az eredeti panaszban a SEC azt állította, hogy McAfee és Watson ICO-befektetéseket népszerűsítettek a Twitteren anélkül, hogy felfedték volna, hogy részesülnek belőle. Watson állítólag segített McAfee-nek az ICO-kibocsátókkal folytatott promóciós tárgyalásokban és a kriptofizetések készpénzre váltásában, egyéb pump-and-dump vádak mellett.

A New York déli körzetének amerikai kerületi bírósága bűnösnek találta Watsont a törvénysértésben, és 375 934,86 dolláros halmozott bírságot szabott ki. Emellett Watsont eltiltották az ICO-val kapcsolatos kibocsátásban, vásárlásban, felajánlásban vagy értékesítésben való részvételtől. A peres eljárás megállapítja:

“Ez a felszólítás azonban nem akadályozza meg Watsont abban, hogy saját személyes számláira értékpapírokat vásároljon vagy adjon el.”

A küszöbön álló ügy lezárásaként a SEC McAfee-vel szembeni követeléseit elutasították, miután a Bizottság benyújtotta a hírhedt vállalkozó halálhírét.

Az amerikai pénzügyminisztérium a nyilvánosság hozzájárulását kérte, hogy az elnöknek szóló jelentésbe beépítse a digitális eszközöknek a pénzügyi és fizetési infrastruktúrára gyakorolt lehetséges hatásait. Nellie Liang, a pénzügyminisztérium belföldi pénzügyekért felelős államtitkára a kérdéssel kapcsolatos véleményét megosztva kijelentette:

“A fogyasztók számára a digitális eszközök potenciális előnyökkel – például gyorsabb fizetésekkel -, de potenciális kockázatokkal is járhatnak, beleértve a csalásokkal és átverésekkel kapcsolatos kockázatokat.”

Ezért Liang reméli, hogy az amerikaiak és a piaci szereplők hozzájárulása révén jobban megérti a kriptoeszközök mainstreamingjének hatásait.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/sec-dismisses-claims-against-john-mcafee-fines-accomplice-for-ico-promo

Németország és az Egyesült Államok osztozik a globális kriptorangsor első helyén: Jelentés

Az Egyesült Államok feljebb lép a ranglistán, és csatlakozik Németországhoz a csúcstalálkozón, mivel a progresszív szabályozás és az intézményi elfogadás mindkét országban a kriptopénzek használatát ösztönzi.

Németország és az Egyesült Államok osztozott a Coincub elemzőcég által kiadott legutóbbi negyedéves globális kriptopénz ranglistán.

A két ország most megosztva vezeti a rangsort, Németország pedig helyet szorított a felemelkedő USA-nak, miután az első negyedéves rangsor élén végzett 2022-ben. Uralkodásuk a progresszív szabályozási környezetnek és a mainstream intézmények jelentős Bitcoin (BTC) befektetéseinek köszönhető.

A Coincub rangsora kilenc átfogó kategóriában számolja össze a pontokat, amelyek a kormányzatra, a pénzügyi szolgáltatásokra, a népességre, az adózásra, a tehetségfejlesztésre és az iparági szereplőkre, a kereskedelemre, a csalásra és a környezeti potenciálra összpontosítanak. A jelenlegi rangsorolási rendszer új alkategóriákat vezetett be, mint például a kriptooktatási tanfolyamok és a kezdeti érmeakciók, hogy átfogóbb mércét hozzon létre.

Németországnak az a lépése, hogy lehetővé tette a megtakarítási ágazatának a kripto befektetések felhasználását és a több mint egy éve tartott Bitcoin és Ether (ETH) tőkenyereségére vonatkozó nulla adózási politika előnyeit, kulcsfontosságú oka volt annak, hogy az év elején a rangsor élére emelkedett.

Az Egyesült Államok a harmadik helyről feljebb lépett, hogy megossza az első helyet, ami Joe Biden elnök 2022 márciusában kiadott, a digitális eszközök felelősségteljes fejlesztésének biztosításáról szóló végrehajtási rendeletének köszönhető. Az irányelv célja a tér felelős fejlesztésének garantálása, a fogyasztóvédelem és a pénzügyi stabilitás biztosítása, valamint a tiltott tevékenységek elleni küzdelem.

A Coincub emellett a Fidelity globális befektetési cég azon döntését, miszerint 2022 áprilisában a Bitcoin-kitettséget a kiválasztott amerikai nyugdíjalapok részévé teszi, kulcsfontosságú szerepként említette az ország kriptorangsorban való előretörésében. Párhuzamot vontak a német Sparkasse pénzügyi szolgáltató cég azon lépésével, amely lehetővé teszi 50 millió felhasználójának, hogy közvetlenül a bankszámlájukról Bitcoin-t vásároljanak.

Svájc a harmadik helyen áll a globális kriptoranglistán, amit az ország legfrissebb fejleménye, Lugano kantonjának a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elismerése eredményezett. Ez lehetővé tette a térség polgárai számára, hogy a BTC-t használják a mindennapi fizetésekhez, beleértve az adókat, valamint az önkormányzati számlákat és szolgáltatásokat.

Több mint 1000 blokklánc- és virtuáliseszköz-szolgáltató (VASP) nevezi Svájc otthonának, és az ország a Bitcoin-csomópontok és -automaták száma tekintetében is magasan szerepel a rangsorban. A VASP-knek a svájci pénzügyi piacfelügyeleti hatóság (FINMA) engedélyével kell rendelkezniük, és be kell tartaniuk a pénzmosás elleni (AML) és az ügyfélismereti (KYC) irányelveket.

Szingapúr 2022 második negyedéve után a negyedik helyen áll, miután 2021 végén lemaradt a 2021-es első helyről az ország pénzügyi szabályozó hatósága és a központi bank közelmúltbeli szabályozási szigorításai miatt.

Ausztrália zárja a Coincub kriptorangsorának első öt helyét, ahol a cég kiemeli a magas számú initial coin offereringet, tőzsdét és tranzakciós volument, valamint a blokklánc és kripto oktatási kurzusokat kínáló egyetemek számát.

A Coincub rangsorai a kvantitatív adatokat, köztük a kereskedési vagy bányászati volumeneket olyan minőségi elemekkel kombinálják, mint a kormányzati jogszabályok és a kriptovalutákhoz való intézményi hozzáállás. Jelentéseik a minőségi információk és a mennyiségi adatok összevonásával igyekeznek összevont képet adni egy ország álláspontjáról.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/germany-and-the-us-share-the-top-spot-in-the-global-crypto-rankings-report

A CoinShares elindítja a Deutsche Boerse Xetra-n a staked Algorand ETP-t

Az új Algorand ETP a CoinShares DOT, XTZ, ADA, SOL, ATOM és MATIC kriptovalutákat tartalmazó staked ETP-k családjához csatlakozik.

A CoinShares jelentős európai kriptopénz befektetési vállalkozás egy új, fizikailag fedezett, Algorand alapú ETP-vel bővíti tőzsdén kereskedett termékeit (ETP).

A CoinShares csütörtökön bejelentette, hogy a német Deutsche Boerse tőzsdeüzemeltető által működtetett elektronikus kereskedési platformon, a Xetra-n jegyzi a fizikailag fedezett, staked Algorand ETP-jét.

A CoinShares Physical Staked Algorand névre keresztelt új kripto befektetési termék a Xetra-n RAND ticker alatt fog kereskedni. Az ETP-t a CoinShares saját technológiai platformja, a Galata teszi lehetővé, hogy a befektetők részesüljenek az Algorand blokklánc-biztonságban való részvételhez kapcsolódó 2%-os staking jutalomból.

Az új Algorand ETP a CoinShares olyan blokklánc-hálózatokat és kriptovalutákat, mint a Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA), Solana (SOL), Cosmos (ATOM) és Polygon (MATIC) tartalmazó staked ETP-kínálatának családjához csatlakozik.

A 2017-ben létrehozott Algorand blokklánc egy decentralizált hálózat és infrastruktúra, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a proof-of-stake (PoS) blokklánc továbbfejlesztett változatát, amelyet tiszta PoS-nek (PPoS) neveznek. Sok PoS hálózattal ellentétben a hálózat bármelyik tagja hitelesítővé válhat, a minimálisan szükséges tét 0,1 Algorand (ALGO), azaz 0,03 dollár.

A CoinShares Physical Staked Algorand elindítása a folyamatban lévő medvepiac és az elmúlt hónapok rendkívüli volatilitása közepette történik, amikor a teljes piaci kapitalizáció az 1 billió dolláros határ alatt áll.

“A digitális eszközpiacokon az elmúlt hetekben tapasztalt volatilitás ellenére bátorít bennünket a termékeink iránt tapasztalt kereslet, különösen a csődhelyzetben lévő, fizikailag fedezett, staked ETP-k választéka iránt” – mondta Townsend Lansing, a CoinShares termékvezetője.

Az indítás a június végén Európában véglegesített Markets in Crypto Assets (MiCA) szabályozást követő pozitív szabályozási hírek hátterében történik, jegyezte meg Lansing, hozzátéve:

“Úgy látjuk, hogy a [MiCA] fantasztikus első lépés a digitális eszközökre vonatkozó átfogó és átlátható szabályozási rendszer felé.”

Az Algorand ETP bevezetésére nem sokkal azután kerül sor, hogy a CoinShares július 4-én bejelentette a Napoleon Asset Management felvásárlását. A felvásárlás lehetővé tette a CoinShares számára, hogy az alternatív befektetési alapkezelőkről szóló irányelvnek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, amellett, hogy a kripto ETP-k kibocsátójaként is jelentős pozíciót tölt be.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/coinshares-launches-staked-algorand-etp-on-deutsche-boerse-xetra

Ethereum bányászat Binancen

Bányászati berendezések és környezet
Bányászati berendezések: GPU (NVIDIA vagy AMD, a grafikus kártya memóriája nem kevesebb, mint 4G).
Operációs rendszer: Windows, Linux
Virtuális memória: 5 GB virtuális memória GPU-nként (példa: 6 × GPU = 30 GB virtuális memória)
Bányászati szoftver: HiveOS, MinerOs, Easy Miner, ASIC, NCard stb.

Fiók bejelentkezés/regisztráció
Kérjük, töltsd ki az alábbi lépéseket a fiókod létrehozásához:
Látogasson el a Binance Pool hivatalos weboldalára, és regisztrálj egy Binance Pool-fiókra a bányászati fiók létrehozásához.

Ha rendelkezel Binance Exchange-fiókkal, kattints a jobb felső sarokban található Bejelentkezés (Log In) gombra a közvetlen bejelentkezéshez (ugyanazt a fiókot használhatod a Binance Pool és a Binance Exchange számára is).

Ha nem, akkor kattints a jobb felső sarokban található Regisztráció (Register) gombra a regisztráció befejezéséhez.

Itt egy felhasználónevet kell hozzárendelni a bányászati fiókhoz. Add meg a megfelelő felhasználónevet a bányásznak, amelyet az adott fiókon használni fogsz.

Hogyan szerezz bányász szoftvert
1 Bányász szoftver:
Kattints a Teamredminer, Bminer, NBMiner, GMiner, Phoenixminer vagy más bányászati szoftver letöltéséhez és konfigurálásához.
2 Bányász rendszer:
Hive OS: A végső bányászati platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy helyen, több ezer rig-en keresztül hatékonyabban és zökkenőmentesebben állítsák be, bányásszák és irányítsák a folyamatokat. Minden, amire neked és a csapatodnak szüksége van ahhoz, hogy a farmodat a lehető legnagyobb hatékonysággal működtethesd.

Minerstat: Professzionális távoli kriptobányászati szoftver stack dedikált bányászati operációs rendszerrel és bányászati alkalmazásokkal Windows és ASIC gépekhez. A Minerstat minden fontos funkciót lefed, mint például a beépített bányászkalkulátor, benchmark, profitváltás, diagnosztika és tucatnyi más eszköz, amelyek megkönnyítik a bányász menedzser munkáját.

MinerOS: Linux-alapú GPU-bányász kezelőrendszer, amely támogatja a bányászgépek felhőalapú kötegkezelését. A rendszer ROM-ja támogatja az U-lemezes és lemez nélküli telepítést, és beépített eredeti, harmadik féltől származó szoftvereket tartalmaz, mint például a Claymore, BMiner, CCMiner, EWBF és mások.

Easy Miner: Támogatja a több mint 90 coin típust. Lehetővé teszi az egy kattintással történő kötegelt bányászpool-, érme- és pénztárcaváltást; az egy kattintással történő kötegelt kernel-, szoftver- és illesztőprogram-frissítést; és az egy kattintással történő kötegelt túlhajtást, anélkül, hogy a ShadowsocksR-re kellene támaszkodnia.

A bányászati szoftver konfigurálása
1 Állítsd be a bányászokat a HiveOs vagy a Minerstat segítségével (NVIDIA és AMD kártyák):
Ha először használod a HiveOs-t, akkor nézd meg a Hive OS bemutatót.
Ha először használod a Minerstatot, akkor tekintsd meg a Hogyan állítsd be a bányászatot a Binance Poolon.
Állítsd be fiókodat ETH bányászatra. A bányászgép használatának megkezdéséhez add meg a Binance Pool bányászfiókodat és a Binance Poolt állítsd be alapértelmezett bányászpoolként.

Bányászok beállítása Teamredminer és Bminer (NVIDIA és AMD kártyák) használatával:

Miután letöltötted a kiválasztott bányászati szoftvert, csomagold ki, keresd meg a start.bat vagy start.cmd fájlt, kattints rá a jobb gombbal, és kattints a Szerkesztés(Edit) gombra.
Cseréld ki a fájl meglévő parancsait az alábbi táblázatban található parancsokra, amelyek megfelelnek a kiválasztott bányászati szoftverednek.

Teamredminer
teamredminer -a ethash -oethash.poolbinance.com:8888 -u !username! -p x –eth_worker !rigworkername!

Bminer
bminer -uri ethproxy://username.worker_name@ethash.poolbinance.com:8888

A felhasználónevet helyettesítsd a bányászati fiók neveddel.
Végül mentsd el a start fájlt és lépj ki. Kattints duplán a start fájlra, amikor készen állsz a bányászat megkezdésére.
Kövesd a fenti elérési utat a Claymore bányászati szoftver letöltéséhez. Válaszd ki a “Extract to the current folder” (kicsomagolás az aktuális mappába) lehetőséget, és keresse meg a “start.bat” batch fájlt.
Kiválaszthatod az alábbi alternatív ETH bányászpool címek egyikét is:
ethash.poolbinance.com:3333
ethash.poolbinance.com:443
ethash.poolbinance.com:25
ethash.poolbinance.com:1800

A bányászok megfigyelése és a nyereség megtekintése

Ha a bányász már egy ideje működik, és adatokat küldött a bányászati poolnak, megtekintheted a bányász működési állapotát és jövedelmezőségét.
A Binance Pool segítségével történő bányászathoz jelentkezz be a Binance Pool hivatalos weboldalára a pool.binance.com címen, és váltsd ETH-ra a jobb felső sarokban.

A jövedelmét és a bányászok státuszát a műszerfalon és a Bányászok kezelése oldalon ellenőrizheted.

Használhatod a Binance Pool alkalmazást is (kattints a letöltéshez). A kapcsolódó információkat bejelentkezés után tekintheted meg.

Vermont a hatodik amerikai állam, amely vizsgálatot indít a Celsius ellen

Az állami pénzügyi felügyelet azt állította, hogy a Celsius megsértette az állami biztonsági törvényeket azzal, hogy magas kriptókamatlábú számlákat kínált az ügyfeleknek, és etikátlanul használta az ügyfelek pénzeszközeit illikvid termékekbe való befektetésre.

Vermont pénzügyi szabályozási minisztériuma (DFR) kedden figyelmeztetést adott ki a bajba jutott Celsius kriptokölcsönző cég ellen, emlékeztetve a felhasználókat, hogy a kriptokölcsönző cégnek nincs engedélye arra, hogy szolgáltatásait az államban nyújtsa.

A DFR azt állította, hogy a Celsius “mélyen fizetésképtelen”, és nem rendelkezik “eszközökkel és likviditással” ahhoz, hogy teljesítse az ügyfelekkel szembeni kötelezettségeit. Az állami szabályozó azzal vádolta a kriptohitelezőt, hogy rosszul kezelte az ügyfelek pénzeszközeit, mivel azokat kockázatos és nem likvid befektetésekbe irányította:

“A kriptopénz-befektetések szokásos kockázatain túlmenően a Celsius kamatszámlák tulajdonosai ki voltak téve annak a hitelkockázatnak is, hogy a Celsius nem lesz képes visszaadni a tokenjeiket a kifizetéskor”.

A pénzügyi felügyelet megjegyezte, hogy a Celsius által kínált magas kriptokamatú számla nem regisztrált értékpapírnak minősül, és a cégnek nincs pénzátutalási engedélye sem, hogy befektetési szolgáltatásokat nyújtson az államban.

A DFR úgy véli, hogy a Celsius mindenféle szabályozási felügyelet nélkül működött, és a lakossági ügyfeleket magas kockázatú befektetéseknek tette ki, ami súlyos veszteségeket okozott számukra. Ezeket az aggályokat szem előtt tartva az állami pénzügyi felügyelet csatlakozott a több államot érintő vizsgálathoz a bajba jutott kriptokölcsönző ellen:

“A minisztérium úgy véli, hogy a Celsius be nem jegyzett értékpapír-kínálást folytatott azzal, hogy kriptopénz kamatszámlákat kínált a lakossági befektetőknek. A Celsiusnak nincs pénzátutalási engedélye sem. A minisztérium csatlakozott a Celsius ellen a fenti aggályok miatt indított több államra kiterjedő vizsgálathoz.”

Vermont lett a hatodik amerikai állam, amely vizsgálatot indított a Celsisus kriptokamat-számlái ellen. Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, Alabama, Kentucky, New Jersey, Texas és Washington is vizsgálatot indított a bajba jutott kriptokölcsönző ellen, miután az június 13-án szüneteltette az összes pénzfelvételt, swapot és számlák közötti átutalást, mindössze egy nappal azután, hogy a vezérigazgató, Alex Mashinsky azt állította, minden rendben van a céggel.

A Celsius az iparág egyik legfontosabb kriptohitelezőjévé vált a bikapiac idején, milliárdos nagyságrendben kezelve az ügyfelek pénzeszközeit, és magas kamatlábakat kínálva a számlatulajdonosoknak. Bár a szabályozók és az elemzők figyelmeztettek az ilyen magas hitelezési termékekkel kapcsolatos kockázatokra, a kriptokölcsönzők továbbra is bagatellizálták ezt, azt állítva, hogy ez a kapzsi bankárok trükkje.

A Financial Times nemrégiben megjelent jelentése kiemelte, hogy a Celsius agresszívan fogadásokat kötött az ügyfelek pénzével, kockázatos decentralizált pénzügyi (DeFi) hozamtermelő termékekbe helyezve azokat. A kriptohitelező megfelelőségi csapata már 2021 februárjában jelezte az aggályokat, ahol belső dokumentumokból kiderült, hogy az alkalmazottak kifejezett engedély megszerzése nélkül és mindenféle megfelelőségi ellenőrzés nélkül fektethettek be alapokba. Ez állítólag segített a cégnek a veszteségek elfedésében.

A Terra ökoszisztéma összeomlása által májusban elindított medvepiac megjelenésével azonban a hibák elkezdtek megmutatkozni. Több jelentés is kiemelte, hogy a piaci körülmények nem az egyetlen oka a Celsiushoz hasonló kriptohitelező cégek bukásának. Valójában a rossz irányítás és az etikátlan üzleti gyakorlat volt a részükről, ami idáig juttatta őket.

A Celsius jelenleg új jogi csapatokat vesz fel, és szerkezetátalakítási terveken dolgozik a csőd elkerülése érdekében. A cég az elmúlt hetekben több DeFi hitel visszafizetésén is dolgozott: július 11-én 20 millió USD Coin (USDC) összegű USD Coin-t (USDC) fizetett ki az Aave-nek, csütörtökön pedig a fennmaradó 41,2 millió dolláros tartozását fizette ki a Maker protokollnak, így több mint 500 millió dollárnyi Wrapped Bitcoin (wBTC) fedezetet szabadított fel.

Fordítva: https://cointelegraph.com/ oldalról
Eredeti cikk: https://cointelegraph.com/news/vermont-becomes-the-sixth-us-state-to-launch-investigation-against-celsius